Lite mindre klädkaos

Vi bytte ut det gamla mot något ännu äldre.

En 1800-talsbyrå har flyttat in och ett 1900-tals jugendskåp har flyttat ut. Vi säger hej och hejdå!

Bor man i ett stuga på 55 kvadratmeter har man inte jättemånga förvaringsutrymmen. Glöm lyx som walk in closets, voluminösa garderober och stora förråd. Sen vi flyttade hit för över ett år sedan har kläderna förvarats i plastbackar travade på varandra i sovrummet. Dessutom har vi haft en klädställning i vardagsrummet för kläder som inte kan tryckas ner i en låda.

Men det har varit ett irritationsmoment eftersom det alltid sett stökigt ut. Dessutom hade vi ett skåp i sovrummet som var värdelöst till klädförvaring. Så förra veckan sålde vi det på Blocket. Samtidigt som skåpet fick ny ägare, la vi ett vinnande bud på en byrå på Hammarö auktionsverk. Ut med det gamla jugendskåpet, in med… en ännu äldre möbel.

Här är det tänkt att bli garderob – typ år 2025.

Här är det tänkt att bli garderob – typ år 2025.

Men det visade sig vara ett bra köp. Den rejäla björkbyrån svalde allt vi hade i plastbackarna. Nu står den i vardagsrummet och därmed fick klädhängaren komma in i sovrummet. Tanken är att vi ska bygga en platsbyggd garderob där klädhängaren nu står. Väggen består till hälften av murstock – som sluttar utåt längst ner vid golvet. Det gör att vi inte kan köpa en färdig garderob och ställa dit. Vem har sagt att torplivet ska vara enkelt?

Men det får bli ett projekt längre fram. Nu njuter vi av att inte ha ett konstant klädkaos hemma.

/Christina

Det här inlägget postades i inomhus och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*