1caleSjälvklart kan man mobilblogga!
Om du har en iPhone, Android eller BlackBerry (eller liknande ‘smartphone’) så rekommenderar vi att ni använder dess WordPress-applikation för bästa möjliga användarupplevelse.

Äger du inte någon av ovanstående mobiler? Ingen fara!
Såvida alla inställningar för din blogg är korrekta så funkar det att från dagens telefoner surfa (också förutsatt att du med din mobiltelefon kan surfa.) till din blogg. Där möts du då av en mobilversion av din blogg – anpassad för just mobiltelefoner.

Såhär gör du för att aktivera mobiltjänsten:
Logga in på din blogg och gå sedan in i panelen.
Väl i panelenmenyn, klicka på ”Inställningar” (Fliken längst ner) > ”Mobile” > klicka sedan på ”Reset to Default” för både 4l5yv9u8qs”Mobile Browsers” och ”Touch Browsers”. De båda listorna till höger kommer nu innehålla ett antal mobilmodellers browsernamn. Spara förändringarna.

Din blogg är nu redo och optimerad för surfning via mobiltelefonen (också!). Du behöver inte vara orolig, det här påverkar inte dina besökare som läser din blogg via en vanlig dator.

När du nu, eller någon annan också för den delen, besöker din blogg via en mobiltelefon så kommer du mötas av ett annat tema. Detta tema kommer att ha två utföranden:

  • Ett för ”Touch Browsers” – alltså de mer moderna touch-mobilerna
  • Ett för ”Mobile Browsers” – alltså de vanliga knappsats-mobilerna.

Logga in, skapa inlägg, redigera inlägg, skapa sidor och godkänna kommentarer är bara några av de saker du kan göra här! Allt bara genom en mobiltelefon.
Fantastiskt, va?

(Följande bilder kommer från en iPhone, så notera att de kan komma att se annorlunda ut via annan telefon.)

Huvudsidan man kommer till. Här listas dina inlägg och sidor.
bild1
Klicka på ”Logga in”

bild2

Här måste ”Använda mobila admingränssnittet” vara ikryssat. Logga i övrigt in med de vanliga inloggningsuppgifterna.bild3

Hantera och administrera din blogg fritt!

bild4