Du har väl inte missat möjligheten med att vara flera som skriver och administrerar en blogg?

Ibland kan man finna det nödvändigt att dela sin blogg med någon/några andra. Säg t.ex. att du skriver om sport – men du kan väldigt lite om ridsport. Då kan det vara bra för dig att kunna lägga till din ridsportsfantast till vän – i din blogg!

Såhär gör du:

Inloggad och inne i adminläget för din blogg > (i panelmenyn) Klicka på ”Användare” ”Lägg till ny” > Fyll sedan i de uppgifter som behövs och klicka på ”Lägg till ny användare”.bM_adduser2

Du kan lägga till nya användare för din blogg på två sätt:

  1. Ange användarnamnet och e-postadressen för en existerande medlem på sidan.
  2. Ange användarnamnet och e-postadressen för en person som inte redan är medlem på sidan. Välj användarnamnet varsamt, det kan inte ändras i efterhand.

Du kommer också få möjligheten att bestämma din nya bloggkollegas roll i din blogg. bM_adduser3

En kort förklaring för de olika rollerna:

  • Prenumerant innebär att man kan läsa samt kommentera inlägg.
  • Administratör innebär att man har full tillgång till allt som rör bloggen. Du är administratör på bloggen, alltså kommer den nya användaren att kunna göra samma saker som du!
  • Redaktör innebär att man har tillgång till att skapa, redigera och ta bort inlägg, sidor samt kommentarer.
  • Författare innebär att man har möjlighet till att skapa och redigera inlägg och kommentarer.
  • Medarbetare innebär att man har möjlighet att skapa – men inte publicera inlägg. Det sparas helt enkelt ett korrektur som det sedan är upp till dig att publicera.

Personen som du lagt till kommer att få ett mail med en länk som han/hon ombedes besöka för att bekräfta inbjudan. Nya användare kommer få ett mail med ett slumpgenererat lösenord och en inloggningslänk. Nedan följer ett exempel på hur detta mail kan se ut.
bM_adduser1