Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
  

Blogghuvud

Pepe Lobo vann valet i Honduras

2009-11-30 07:48 skrev

Har idag ägnat dagen till att besöka vallokaler runt om i Honduras huvudstad Tegucigalpa. Jag hann med att besöka ett tiotal vallokaler och obeservera vad som skedde i vallokalerna. Vi besökte vallokaler i många olika områden. Från de något mer välbeställda delarna av staden till de allra fattigaste.

Det gavs också möjlighet att tala med ett stort antal väljare, gamla som unga, som i stort sett utan undantag var mycket tydliga: Vi vill ha ett bra val som sker demokratiskt. Vi vill ha en regering som agerar demokratiskt Det är vi i Honduras som ska bestämma över vårt land inte Hugo Chavez och vi vill inte heller ha en ny Chavez i Honduras. De var alla mycket tydliga med att de ville ha ett lugnt och tryggt styre.

De befarade massprotesterna och demonstrationerna har i alla fall inte ännu visat sig och förhoppningsvis består lugnet. Dagen har kännts både lugn och med en positiv stämning och partier från politikens olika sidor har varit tydliga med att det viktigaste är att valen sker demokratiskt och att vinnaren blir den som får det starkaste stödet.

Har just som snabbast tillsammans med en grupp valobservatörer mött upp den nyvalde presidenten Lobo när han anlände till sitt partis, National Party´s, valvaka. Nu blir det läggdags och imorgon förmiddag mot flygplatsen för vidare transport till Stockholm. Får ge en bättre återberättelse av valprocessen i ett senare inlägg. God natt!

4 (+ 0) kommentarer till “Pepe Lobo vann valet i Honduras”

Följ alla kommentarer till detta inlägg med denna RSS 2.0 feed.

Här ansvarar du själv för det du skriver. Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor gäller. Olämpliga kommentarer kommer att tas bort.
Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor

 1. 2009-11-30 11:40 skrev Bertil

  Roligt att Värmlands Folkblad nu också tagit ställning för diktatur och valfusk. Alla de med bra inkomster var eniga om att demokrati inte ska gälla de med lägre. Och VF tycker det låter bra.

 2. 2009-11-30 11:56 skrev Erik

  Fyfan hur kan en antidemokrat som du få skriva i en tidning?

 3. 2009-12-01 19:04 skrev Christian Holm

  Hej! Jag återkommer inom kort med kommentarer till valet, processen dessförinnan och om resultatet i ett blogginlägg.

  Vad gäller kommentaren om att ”de med bra inkomster var eniga om att demokrati inte ska gälla de med lägre” förstår jag inte riktigt. Kommer även att kommentera detta i mitt senare inlägg. Där trycket för ett val var som allra störst märktes främst när vi besökte vallokaler i områden som är de allra fattigaste. Det är också de allra fattigaste som drabbats hårdast av landets instabila situation.

Kommentera

*

Hoppa till verktygsfältet