Strax slut på höstterminen

I riksdagen kör vi med skolräkning, alltså med terminer. Och egentligen avslutade talmannen höstterminen i fredags i samband med att vi hade sista voteringen. Men min utskottsgrupp ska åka till Umeå på tisdag morgon för att besöka lärarutbildningen, göra skolklassbesök, se designutbildningen och konsthögskolan. Samt ha egen tid för planering. Vi kommer tillbaka till Stockholm på onsdag em och då sover jag över där och tar tåg och bussen hem mot Årjäng på torsdag fm. Eventuellt ska vi ha ett ABF-möte också. Så därför har jag inte gått på jullov ännu:)

Är dessutom glad för att jag hinner vara med på kommunfullmäktiges sista möte på den här sidan året imorgon kväll, det är alltid så trevligt att få vara med och uppvakta 25-åringarna som jobbat länge i kommunen. Något som görs just vid detta mötet. Efter det tar jag bilen till Norrtälje på kvällen och lämnar den där så barnen där tar sig hem till julen😄

Har ägnat två dagar åt att städa och pynta. Det var välbehövligt. En våning av tre kvar, den ska tas imorgon. Plus att jag då ska göra det sista av maten inför julen. Tänkte bara ha kvar det där roliga att göra på torsdag o fredag, att göra julgodis m m

Egentligen tänkte jag inte bry mig. Men det är svårt att låta bli när partikamrat i Facebook- inlägg meddelar att alla vi fem värmländska riksdagsledamöter är totalt värdelösa och inte bidragit till något som haft någon som helst betydelse för värmlänningarna i princip sedan valet. Och dessutom får en massa gilla plus inlägg från folk som skriver ”det var det bästa jag läst”.

Man har självklart rätt att ha sin egen åsikt. Jag hoppas dock att alla de som sedan valet – och innan dess också – träffat oss och sett hur vi tar med oss frågorna/utmaningarna  tillbaka till riksdagen och där försöker ändra på saker som inte är så bra, som via oss fått möjlighet att träffa statsråd och sakkunniga i regeringen, som varje vecka får besök av nån av oss ute i sin vardag ändå kan tycka att jo, det är ganska bra att ha värmlänningar i riksdagen. Dessutom är vi bra på Värmlandsbänken att samla oss över partigränserna när det verkligen gäller.

Jag kan också tycka att vissa saker tar för lång tid. Att vi bestämmer oss för att skattepengar ska gå till verksamhet vi alla har nytta av, att viss verksamhet inte ska vara på marknaden, att pensionssystemet måste göras om så vi slipper fler fattigpensionärer, att systemet för bostadsbyggande görs om så ännu fler bostäder byggs m m.

Men jag inser att vi har ett besvärligt parlamentariskt läge eftersom alldeles för många tyckte att det Sverigedemokraterna sa var bra och röstade på dem. Trots att vi nu vet att om de får vara med och bestämma så tas en stor del av det som gör att vi kan lämna barn på förskolan, som äldre få plats på äldreboende, utöva kultur och fritidsaktiviteter m m bort från kommunerna eftersom de tänker ta bort många, många miljarder från kommunerna.

Men om jag får önska nåt så här inför julen så vore det en förståelse för att vi som har politiska uppdrag också är människor. Med känslor. Det kanske vore bättre att ha människor på våra uppdrag som är totalt känslokalla och som inte bryr sig alls om elakheter och synpunkter som är svåra att bemöta.

Fast själv skulle jag inte vilja att sådana representerar mig. Utan hellre såna som oss fem, som har olika erfarenheter med oss från olika jobb, från familjeliv som sett väldigt olika ut, från hur det är att ha funktionsnedsatt barn och äldre föräldrar i behov av stöd sin sista tid i livet m m. Och som bryr sig väldigt mycket. Särskilt om orättvisor.

Tänker inte önska god jul ännu eftersom jag kommer blogga från Umeå till veckan:)

/Gunilla

 Comments are closed.