Studiebesök i Umeå

img_3458

 

Spännande dag sedan vi landade här i #Umeå med utskottsgruppen imorse 09.30.

Intressanta samtal på Lärarhögskolan om forskning och hur karriärvägar för lärare kopplas till vetenskaplig nivå m m.

Sedan på studiebesök på Storsjöskolan i Holmsund, ny sedan 2012 o hopbyggd med simbassäng och fritidsgård o alltså gemensam ingång med allmänheten. Skolan jobbar med lärande organisation o har elevhälsa i fokus. Och har jobbat hårt med att vända resultatnivån ha eleven i centrum.

Därifrån åkte vi till designhögskolan, som nyss firat 25 år, och där man har fokus på industriforskning och dit man söker på arbetsprover. Viktiga frågor där är ”hur kan vi använda det här på annat sätt än det som var tanken från början?” Och ”hur tar vi designen till andra områden?”.

Och så avslutade vi dagen med besök på Konsthögskolan där kollegan Håkans son Jonas går sitt avslutande masterår och alldeles nu hade utställning som vi fick kika på! En bra dag med många intryck, inspel och kloka tankar:)

/GunillaComments are closed.