Orolig start på 2017

Nästan varje dag vaknar man upp och funderar på vad den där mannen borta i USA ska hitta på idag. En president som verkar vara helt oberäknelig och gör och tycker lite som han vill, det är oroligt.

Först kom den där bilden med bara män som genom ett penndrag bestämmer över kvinnors kroppar. Sedan muren mot Mexiko och nu i helgen ett fullständigt obegripligt beslut om inresetillstånd till USA för människor från vissa länder. Något som kommer att orsaka stora problem såklart. Men det allvarligaste är ju synen på människor och att det ska spela någon roll vilket ursprung man har. Otäckt är bara förnamnet.

Och så moderaterna som flirtar vilt med Sverigedemokraterna och på fullt allvar anser att de ska ses som vilket annat parti som helst. Nej, det går inte.  Och det beror såklart på att Sverigedemokraterna har sina rötter i myllan där man gör skillnad på människor beroende på vilket ursprung de har. Otäckt. Jag saknar röster från de moderater som faktiskt inte håller med sin partiledning. För nog måste de väl ändå finnas?

Och i det franska valet tror alla att Marine Le Pen har stora chanser att vara en av de två kandidater som man så småningom ska rösta om till ny president.

Jo, det är en orolig värld och risken är stor att den blir ännu oroligare. Desto mer viktigt att ta ställning och faktiskt säga hit men inte längre. Det är nu vi behöver engagera oss och stå upp för värderingarna om alla människors lika värde. Innan det är för sent.

/GunillaComments are closed.