På väg hem efter fem dagars kongress

Som ett av tre ombud för riksdagsgruppens 113 ledamöter har man inte riktigt samma uppdrag som övriga ombud. Man har ingen rösträtt, däremot yttrande- och förslagsrätt. Fast det förutsätts att man inte använder dessa…

Det är andra gången jag är ombud för riksdagsgruppen och jag tolkar mitt uppdrag som att vara en länk och att ha lite koll på vilka frågor som kan bli bubblare. Det kräver ju dels att man spanar runt lite och är ganska social, dels att man följer debatterna inne i plena för att ha lite koll.

Och att bistå med övrigt som behövs. Typ som på bilden ovan, att träffa den internationella sekreteraren i det franska systerpartiet och lyssna av stämningarna inför det franska valet. Extra spännande eftersom jag ska dit.

Jag imponeras av alla duktiga ombud som kämpar för det de tror på, vare sig det sker i stängda temagrupper, ute i korridorerna eller från talarstolen. Och av partistyrelsens vilja att få till bra riktlinjer som vi kan gå till val på.

Personligen är jag extra glad runt besluten som sätter stopp för vinstjakten i välfärden, att systemet med skolpengen ska ses över, att EBO-lagen ska slopas, att det ska vidtas åtgärder mot hyvling på arbetsmarknaden , att en jämställdhetskommission ska tillsättas, att vi ska förbättra ekonomin för de med lägst pensioner, att en tidsplan ska fastställas för när en individualiserad föräldraförsäkring är genomförd, alla bra beslut runt satsningar på folkbildning och att ett kulturpolitiskt program ska tas fram.

Ett axplock av allt bra:)

Nu sitter jag på tåget mot Värmland, tänker hoppa av i Grums och vänta in bussen mot Årjäng och hoppas komma hem i eftermiddag och få göra lite påsk i huset innan det imorgon fylls av människor:)

Ser verkligen fram emot fem lediga dagar (förutom att jag såklart tänker vara med partiet ett par timmar på påskafton på påskmarknaden) med barn, barnbarn, hundar, katter och övrig släkt och vänner😄

Glad påsk!

/Gunilla

 

 Comments are closed.