Därför får du följa mina resor i uppdraget

Vaknar mitt i natten chilensk tid, men sen morgon svensk tid. Såklart, trots att vi var duktiga på att mota bort tröttheten igår o hålla oss vakna.

Jag är alltså i Chile sedan igår och ska få ta del av en mängd intressanta möten med människor från olika delar av myndigheter och politik. Plus hinna med lite av Chiles kultur. Vi startar om några timmar med möte med kvinnoministern och därefter en parlamentsledamot med efternamnet Allende.

En viktig sak i ett politiskt förtroendeuppdrag är att vara öppen med vad man gör och där är sociala medier på ett sätt fantastiskt, om än svårt ibland. Alla som är vän med mig kan följa mig varje dag jag lägger ut något och det svåra är ju att ha en bra blandning mellan det som sker för mig som politiker Gunilla och det som sker för privata Gunilla. Ingen som följer mig kan undgå att veta att jag är socialdemokrat, har fyra barn, två barnbarn och älskar att resa och lära nytt. Och reser gör jag som både privata Gunilla och politiker Gunilla och det kan ju möjligtvis vara svårt att hålla isär och man kan tycka att jag inte gör något annat än reser. Ibland väljer jag att vara tyst på sociala medier vid privata resor. Men aldrig vid resor i tjänsten eftersom jag gör dem  som företrädare och då har de som följer mig rätt att ta del av mina upplevelser.

Väldigt många av mina dagar består dock av möten i riksdagen, arbetsplatsbesök hemma i Värmland, partiarbete, fullmäktigemöten i Årjäng och såklart mycket tid både på kontoret och hemma och på tåget för att förbereda och efterarbeta. Veckans alla dagar. Som med alla jobb (även om detta är ett uppdrag) behöver man ju vara förberedd och också ta vara väl på det människor anförtror just mig.

Varför börjar jag resan till Chile med att berätta detta? Därför att jag nås av välmenande signaler att man möter människor som säger att ”jag bara reser”.

Och ja, de senaste två veckorna har jag verkligen gjort det. I mitt uppdrag. Och jag hoppas att de lärdomar vi tar med oss hem som resultat av det vi möter är något som kommer till nytta i det politiska arbetet hemma.

Den här veckan ska vi b l a prata utbildning och just med tanke på den heta debatten hemma om att stoppa den obegränsade möjligheten att plocka ut vinster i skattefinansierad verksamhet så ska det bli spännande att få höra om varför Chile övergav detta system och lämnade oss ensamma kvar i världen.

Så välkommen att följa mitt bloggande från Chile:)

/Gunilla

 Comments are closed.