Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
  

Blogghuvud

Klag och gnäll

2008-08-13 12:48 skrev

Jag blir galen på att morgonradion är så dålig. Och jag vet, man kan ju lyssna på musik istället för radio men jag gillar att få lite nyheter under morgonpromenaderna och så tycker jag att det är spännande när man inte vet vilken låt som ska spelas (och det är inte samma sak med shuffle om man lagt in musiken själv).

Jag gillar verkligen inte morgonpasset i P3 längre, speciellt inte med de där töntiga tävlingarna där man vet att typ fyra som kommer fram ska svara fel innan nån med rätt svar kopplas in och så tjatar de så mycket om att man ska gå in på sr.se/p3 och kolla på fåniga bilder folk skickar in. 

I morse blev jag trött och bytte runt från kanal till kanal (jo, det finns ungefär fyra kanaler i Karlstad, inte för att jag önskar fler, det är ingen av storstädernas kanaler som faller mig på läppen heller, jag har lyckats lyssna sönder både forever och closer utan hjälp av the voice of hip hop and rnb) tills jag hamnade på Mix Megapol men där blir man ju helt dum i huvet efter ett tag, dessutom var musiken värdelös (inte helt oväntat, jag vet).

Mina krav är enkla: P3-musiken funkar bra (så länge de inte spelar musik med seriefigursröst som den där Stay with me, det är den absolut värsta jag vet just nu). Om det måste vara tävling så gärna introtävling eller frågesport, typ lite nutidsorientering. Inte krystad rolighet och inte för mycket pk. Mer musik än prat. Och bra gäster. Favvoprogramledare är Hanna Fahl, Morgan och Christer, Lantz, Carina Berg eller ja, ni vet.

Jaha, det här var ju himla intressant tänker ni och kollar nervöst på klockan för att se hur lång tid ni kan ha ödslat av ert liv med att läsa mina åsikter om morgonradio. Men betänk då att igår tänkte jag skriva ett inlägg om mat jag inte gillar (som tillagade grönsaker till exempel, varför ska man koka eller steka saker som är så mycket godare och nyttigare färska? det övergår mitt förstånd!) och det avstod jag faktiskt ifrån. Fast nu har jag nästan gjort det ändå (svamp, sushi, skaldjur, TILLAGADE GRÖNSAKER). Hehehe. Hej.

13 (+ 0) kommentarer till “Klag och gnäll”

Följ alla kommentarer till detta inlägg med denna RSS 2.0 feed.

Här ansvarar du själv för det du skriver. Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor gäller. Olämpliga kommentarer kommer att tas bort.
Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor

 1. 2008-08-13 12:50 skrev Johanna

  Dead on!
  Håller helt med!

 2. 2008-08-13 12:54 skrev Therese

  Vi kanske ska starta egen morgonradio?

 3. 2008-08-13 13:10 skrev Martin

  Testat P3:s poddradio?
  http://www.sr.se/cgi-bin/sidor/artikel.asp?ProgramID=2332&Artikel=1747154

 4. 2008-08-13 13:19 skrev V

  Jag gillar P4 mer och mer om mornarna. Bäst är Vaken som sänds i P3 och P4 fram till klockan 06. Där pratar de om biodling och andra saker jag inte kan något om.

 5. 2008-08-13 13:36 skrev Hanna

  Johanna – men eller hur.

  Therese – mycket bra idé! Karlstads nya nya radio.

  Martin – funkar det i min mobil tro?

  V – jag VET, vaken är helt galet, speciellt mellan typ 02-04 när bara crazy people ringer in.

 6. 2008-08-13 13:41 skrev Martin

  Ingen aning om det funkar i din mobil. Men jag tror att det funkar vanliga MP3-spelare och din mobil funkar väl som en sån. Testa!

 7. 2008-08-13 13:47 skrev Hanna

  Hm, kanske. Men helst skulle jag vilja att vanliga P3 ryckte upp sig.

 8. 2008-08-13 17:58 skrev DAK

  Mitt STORA tips är att lyssna på P3 Dokumentär.
  Jag är inte så teknisk av mig utan jag går in på deras hemsida och ladda hem MP3 filen och sedan för över filen till mobilen via datorn.
  Finns hur många bra dokumentärer som helst och man fastnar fort i dem och tiden rusar fort iväg.
  SJUKT intressant att t ex lyssna om Stureplansmorden som man var för ”ung” för när det hände eller om Palmemordet eller om händelser kring Göteborgskravallerna.

  Och för övrigt så är P3 helt ur balans. Katastrof radio just nu. P1 är till och med bättre.

 9. 2008-08-13 20:39 skrev Martin

  ja, det vore trevligt med Deniz Merdol och Marcela Moraga som gästprogramledare i alla andra program. 🙂

 10. 2008-08-13 21:15 skrev Elin

  Right on på morgonradion, men värst är väl ändå förmiddags/lunchradion på P3 numera. ”Hallå P3” och ”Mitt P3” är sånt som får mig att vilja stoppa topsen alldeles för långt in i örat bara för att slippa…

 11. 2008-08-13 21:16 skrev Elin

  Gud, jag hade glömt hur skönt det var att i en blogg få gnälla på saker. Kanske borde äcka min till liv snart och vara lite sur! 🙂

 12. 2008-08-14 09:10 skrev Hanna

  Elin – jaaaa, gör det snälla. Och jag håller med om förmiddagarna men då är jag inte lika beroende av radion som under mitt komatillstånd när jag är ute med hundarna på morgonen.

  DAK – bra tips.

  Martin – vilken dröm 😉

 13. 2008-08-14 09:45 skrev Martin

  Håller med DAK om dokumentärerna.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.

Hoppa till verktygsfältet