Nyförvärv klara – men inte helt klara

Det finns en tydlig skillnad när det kommer till hockeyövergångar. En spelare kan vara klar. I Färjestads typ Anton Hedman, Justin Pogge och ytterligare några namn som cirkulerat den senaste tiden. Och en spelare kan vara HELT klar – som Jack Connolly när han tidigare i dag presenterades för Leksand.

Färjestad har en hel drös med spelare på gång som väntas gå från klara till HELT klara inom kort. Men nytillträdde sportchefen Leif Carlsson sa så här tidigare i dag till kollega Jonas Östlund:
”Vi vill avsluta föregående säsong först. Det är av respekt.”

Mer om det kan ni läsa i torsdagens tidning. Där kan ni också läsa en lång och intressant intervju med en person (klar, men inte helt klar) som kommer ingå i Färjestads organisation nästa säsong…

/Järpegård 

Stora förändringar i Färjestad

Det vaskas om rejält i FBK-laget i dag.
Ny förstakedja med Milan Gulas, Joakim Hillding och Per Åslund.
Patrik Lundh paras ihop med Anders Bastiansen och Christian Berglund medan Johan Olofsson, Christoffer Forsberg och Martin Røymark kamperar ihop. Lägg till Pontus Åberg, Rickard Wallin och Joakim Nygård till det.
Linus Fröberg extraspelare.
Jack Connolly och Shawn Belle inte med i laget. Skadade eller petade?
Backparen: Tollefsen-Nygren, Grundel-Arell, Lajunen-Kylington, Byström.

/Hedlund

Motivation slår klass i morgon

Lägg ner pratet om läggmatch. Det finns inte i min ordbok. Däremot tror jag att motivation slår klass och att Färjestad vinner nästa match i finalserien. Finns det någon bättre motivationsfaktor än att ha blivit utklassade och förnedrade i matchen innan?
Har Färjestadsspelarna någon stolthet kvar i kroppen så ser de till att vinna på annandag påsk och skjuta upp golgatavandringen till på onsdag.
Har Skellefteå AIK någon svaghet i årets SM-slutspel så verkar det dessutom vara just match fyra i serien. Västerbottens AIK klämde dit HV 71 med 3-1, 3-2 och 6-4 innan de förlorade borta i Jönköping med 2-1 för att avgöra kvartsfinalserien med 3-1 på hemmais.
Historien upprepade sig mot Linköping i semifinalen. Först 3-0, 8-2 och 4-1 innan de gick på pumpen i Cloetta Center med matchens enda mål. Starka 7-3 i Skellefteå Kraft Arena stängde matchserien.
Av bara farten så slipper dessutom Skellefteå att fira ett nytt SM-guld på bortaplan, som de fick göra i Norrbotten Coop Arena för ett år sedan.
/Strand

Bertrands comeback

Kvällens laguppställning är ute och den innehåller en skräll. Nämligen att Charles Bertrand är tillbaka i laget för första gången sedan Modomatchen den 1 mars. Han gör därmed slutspelsdebut. Undrar vilket slag han är i? Fransmannen får lira ihop med Anders Bastiansen och Martin Røymark.
Christoffer Forsberg helt utanför laget medan Linus Fröberg blir extraforward.
Samtidigt paras Milan Gulas ihop med Christian Berglund och Jack Connolly igen medan Pontus Åberg får lira med Rickard Wallin och Joakim Nygård. Förstakedjan med Hillding, Åslund och Lundh är intakt.
Backparen är som tidigare: Nygren-Tollefsen, Grundel-Arell, Belle-Lajunen och Kylington som sjundeback.

Skellefteå ställer upp med exakt samma lag som senast.

/Hedlund

Ett hemligt vapen för Färjestad?

Vad tror ni om det här då?
I går sammanstrålade återigen VF-fotografen Håkan Strandman och Skellefteås materialare Tobbe Lundqvist. Att de är lika varandra var ingen nyhet – men det är lika roligt gång på gång. De skulle kunna vara bröder, eller hur?

Foto: Sanna Emanuelsson

Kanske Färjestad skulle utnyttja detta? Håkan kan ju relativt obemärkt slinka in i Skellefteås omklädningsrum och samla värdefull information om man säger så. På med Saik-tröjan bara så är saken biff.

/Hedlund

 
 

Färjestad laddade om med promenad

Löfbergs Arena är nedsläckt och tyst. Assisterande tränaren Clas Eriksson tog i stället med spelartruppen ut på en promenad under fredagsförmiddagen. Inte så mycket att rapportera härifrån med andra ord.

Men jag har träffat Erik Granqvist för att prata om hur han jobbar med PW för att gå vidare från den tunga förlusten i går. Intervjun kan ni se HÄR redan nu.

Ni såg säkert att Tommy Samuelsson satt på läktaren i går. Några planer för att att han ska ”kliva ner” och stötta nuvarande ledartruppen finns absolut inte. Det slog Leif Carlsson fast med bestämdhet när han pratade med pressen i samband med ”träningen”.

/Järpegård

Pekka – mister 100 procent

Pekka Tuokkola släppte tio mål på sina tre SHL-matcher (HV, Frölunda och Växjö) och gav inget förtroendegivande intryck då med 87,95 i räddningsprocent. I slutspelet går det inte att anmärka på finländarens räddningsprocent. Han har räddat samtliga sex skott – alla från Skellefteåklubbor – som gått på mål. Tuokkola behövde inte göra en enda räddning under de sex minuter och tolv sekunder han spelade mot Växjö i den andra semifinalen. I gårdagens final bokfördes han för fem minuter och tio sekunder på isen.
30-åringen, som värvades från Kalpa i januari, vaktade även stolparna under Kanadaäventyret.
/Strand

Hillding spelar trots allt

Enligt Sportbladet kommer Joakim Hillding att spela kvällens match – trots skadan (?) han ådrog sig i första finalmatchen.
Viktigt för Färjestad, så länge han inte hämmas av skadan.
Sju backar också tydligen, och då ska Oliver Kylington vara den sjunde. Ludwig Byström därmed petad?
De officiella laguppställningarna är ute ganska snart.

/Hedlund

Kaffelöftet infriat

Att ”håna” Färjestad genom att rensa bort det lila kaffet från hyllorna är nog bland de beslut Alexander Björk har tagit. Nu får han resa till Karlstad och se den fjärde finalmatchen från logeplats. Nyss trillade det ner ett pressmeddelande från Löfbergs:

”Det började med ett hyss i kaffehyllan på ICA i Kåge utanför Skellefteå. Det fortsatte med ett öppet brev från Löfbergs vd. Och snart var det hela en riksnyhet.
På måndag träffas Alexander Björk och Lars Appelqvist för att se på hockey och dricka en kopp kaffe tillsammans.”

Vi får väl se om Alexander gillar kaffet i Karlstad…

/Järpegård

Målvaktslöftet lämnar Färjestad

Förutom rejält förhands inför SM-final 2, med reportage gjorda både på plats i Karlstad och Skellefteå under onsdagen, bjuder vi på en hel del nyheter om Färjestads juniorsida i onsdagens VF.
Här får ni några av dem i kortare form – men missa inte artiklarna i torsdagstidningen för att få totalkoll på vad som händer med Färjestads löften.

Men vi tar det i korthet.
• Målvaktslöftet Viktor Scherrieble lämnar Färjestad – är klar för Leksand.
– De ville verkligen ha mig och vill satsa på mig, säger 18-åringen som lämnar Färjestad efter en hel del turer.
Läs om alla dem i torsdagens VF.

• Lämnar Färjestad gör även 94:orna Tobias BjörklundMarcus Karlsson, back, Nils Lidberg, back, Johan Dahlbom, forward, Emil Eriksson, forward, Juliuz Persson, forward och Oscar Odd, forward som alla blir överåriga och inte erbjuds några seniorkontrakt.
Allt bekräftas av Färjestads junioransvarige Peter Johansson som även berättar att, förutom Scherrieble, 
Johan Skantz, målvakt, Johan Hedlund, forward och Felix Arnqvist, forward lämnar bland 95:orna medan 96-målvakten Linus Granström är klar för Brynäs.

• Men det är inte enbart spelare som försvinner. Färjestad kommer givetvis att plocka upp ett antal spelare från J18-laget men har redan nu tre nyförvärv utifrån till juniororganisationen.
Linus Hernström, 16-årig back som återvänder efter en säsong i Grums.
Felix Sandholt, 17-årig forward från Kungälv.
Linus Tjulander, 18-årig forward från Arvika HC.

Där har ni en hel del stora drag.
Men för att få mer info på djupet och ännu mer detaljer läs som sagt torsdagens VF.

/ Ekberg

Dagens FBK-träning

Tillbaka på redaktionen efter Färjestads onsdagsträning. Alla spelare på is utom Fredrik Pettersson-Wentzel och Joakim Hillding. Ingen fara med PW. Vad gäller Hillding så är det fortfarande inga kommentarer.
Christoffer Forsberg och Linus Fröberg ersatte Hillding i Skellefteå. På dagens träning så hade Patrik Lundh och Per Åslund en ny lekkamrat. Gissa vem?
Tips. En spetsspelare och en matchvinnartyp.
/Strand

Gomorron Skellefteå!

Härligt! Ni är verkligen på hugget. Hade mina misstankar att det gulstaden hade något med grundämnet att göra. När jag låg i hotellsängen valde jag att köra på känsla. Bara att tacka er för uppmärksamheten.

Men jag står fast, ett visst mått av hybris verkar det finnas här. Och det är tror jag är lätt – till och med rätt med tanke på hur laget spelat. Ändå mer rimligt att Skellefteå är guldstaden än att Växjö är slutspelsstaden, så mycket kan vi ju säga.

”Jonas” skriver även att det kommer krävas ett spel som inte Färjestad visat upp under säsongen eller slutspelet. Exakt så känns det.

Nej, frukosten väntar. Sedan ska jag upp till guldgruvan och träffa en Skellefteåspelare.

/Järpegård

Färjestad överkört – hybris i Skellefteå

Hann ni med? Såg ni vad som hände? Färjestad gjorde det inte. Herregud. Såg några rubriker tidigare i slutspelet med snack om NHL-klass på Skellefteå. Jo, visst fan är de bra när de får fart och snurr på spelet. Men NHL-klass? Knappast.

Men, Skellefteå var tillräckligt bra för att Färjestad inte skulle ha en tillstymmelse till chans – då snackar vi den första perioden. Det kändes dock inte skridskoåkningen som var Färjestads första problem – det handlade snarare om skallarna. Skellefteås fart gjorde att FBK-spelarna inte hann tänka klart i situationerna vilket hela tiden renderade i att alla uppgifter sköttes på 80 procent. Det räcker inte långt mot ett hundraprocentigt Skellefteå.

• • •

Skellefteå Kraft Arena var fylld till sista platsen och den arenan blir verkligen en kokande gryta när hela sittplats hänger på ståplats. Att man i en hockeyarena kan få sittplatspubliken kan att hoppa under en match – det är imponerande. Samtidigt går det inte att slås av den hybris som finns här uppe nu, förstå mig rätt, det är lätt att ryckas med när ens lag presterat som det gör.

Men, banderollen de körde upp innan match: ”Det här är guldstaden.”
Det blir lite roligt när den vecklades ut intill två guldflaggor i taket när man möter ett lag med nio SM-guld. Lex slutspelsstaden Växjö. Även om de två guldflaggorna lär bli tre.

Dessutom, pratade en hel del med Lars Lindberg som brukar kommentera en hel del av matcherna i norra Sverige för C More. Han pratade lite om hur snacket går här uppe, det handlar inte om att vinna det här guldet. Nej, snacket handlar mer om huruvida laget kommer fixa ett SM-guld för tredje gången i rad – nästa säsong. Hybris som sagt.

En annan sak som slog mig, helvete vilken press de sätter på domarna här uppe. Jag tror fan jublet var större när Christian Berglund blev utvisad än när Bellemare gjorde mål i det efterföljande numerära överläget.

• • •

Hur som helst. Måste säga att det var sanslöst kul att se Skellefteå spela så bra som de gjorde i den första perioden. Men mycket bättre lär det inte bli, det var ”PW” inne på när jag pratade med honom efter matchen. Nu gäller det bara att Färjestad hittar ett sätt att bromsa upp Skellefteå  inledningen av torsdagens möte… Vad tror ni, fixar Färjestad det?

/Järpegård

Kaffekrig och svar på tal

Ni har säkert redan sett det. Så här ser det ut på Ica i Kåge som tydligen ligger utanför Skellefteå. Som ett led i att stötta Skellefteå har en Ica-handlare alltså skrotat allt kaffe med lila förpackning. Jag har mer problem med att det står ”Av förekommande…” och inte ”Av förekommen…” än själva grejen. Det kan vara kul att folk runt en SM-final gör sitt för att piska upp lite stämning. Faktum är att här uppe i Skellefteå, där jag är nu, är i stort sett varenda skyltfönster pyntat med gulsvarta Skellefteågrejer. Kanske något för affärsinnehavarna i Karlstad att ta efter?

Ett företag som sällan ligger på latsidan när det kommer till sociala medier är just kaffeföretaget bakom de lila förpackningarna. Tidigare har jag sett kaffe skickats hem till ”twitterprofiler” som offentligt gnällt över att kaffet hemma är slut. Ett roligt sätt att marknadsföra sig på.

Nu har Löfbergs också skickat ett svar till Ica i Kåge:

Hej Alexander!
Jag märker att du ser fram emot finalserien mellan Skellefteå och Färjestad! Det gör jag också – en högtidsstund för oss hockeyälskare!
På förekommen anledning bjuder jag därför ner dig till Karlstad. Så att du får uppleva en riktig hockeyfest! Vi ser en finalmatch tillsammans i vår loge. Samtidigt bjuder jag på en rundtur hos oss på Löfbergs. Och en god kopp kaffe såklart – för det tycker jag alla supportrar (och Ica-kunder) är värda!
Hör av dig när du bestämt vilken match du vill gå på. Vi ses!
Och lagom mycket lycka till ikväll!
Lars Appelqvist, vd på Löfbergs

Vi får se hur det går – om Löfbergs får en långväga gäst till någon av matcherna i Löfbergs Arena….

/Järpegård

DOKUMENT: Färjestads kaotiska SHL-säsong

Den här texten publicerades i VF den 11 mars inför kvartsfinalserien mot Brynäs men har inte tidigare kommit ut på webben. Texten, som beskriver hela Färjestads turbulenta säsong, känns dock fortfarande aktuell. Så därför bjuder vi på den här – för er kära bloggläsare.

• • •

Efter segern mot Luleå konstaterade Fredrik Pettersson-Wentzel i en TT-intervju:
– Vi kallades fiaskolag i början av säsongen, nu är vi en poäng efter fyran Luleå.
Men frågan är om det ens går att jämföra det Färjestad som till slut knep en femteplats och det lag som i perioder hoppade upp och ner på en kvalserieplats samtidigt som de länge hade ett uselt facit på hemmaplan.

Sedan säsongen inleddes har Devin DiDiomete, Pelle Prestberg, David Liffiton, Max Görtz och Garrett Stafford lämnat laget. Dessutom har Tomás Hyka, som inledde som provspelare, lånats ut till allsvenska Västerås.
In kom två spelare som under slutskedet av säsongen varit några av de absolut hetaste – Magnus Nygren och Milan Gulas.
Andra värvningar har varit betydligt mer omdebatterade.
Inte minst de av nordamerikanerna DiDiomete och Stafford.
Just DiDiomete (som fick sitt provkontrakt förlängt resten av säsongen bara för att sedan få sparken) delade Färjestadsfansen i två läger. Ena sidan som gillade honom som den retsticka han är och andra sidan som ifrågasatte varför Färjestad skulle ta in en så begränsad ishockeyspelare. Något som visade sig i VF-sportens hockeyblogg där två läsare till slut fick debattera värvningen i ett inlägg.
Vi kan väl konstatera att Linnea Samuelsson, som var en av debattörerna, till slut fick mest rätt.
”Den som säger att Färjestad saknar spelare som tar sig in under skinnet på motståndarna har uppenbarligen köpt korv medan Christian Berglund cirkulerar kring motståndarlagets målvakt, och öst på rejält med ketchup när Holtet tryckt in spelare så långt in i sargen att de nästan får räta ut den efteråt. Jag ser inget behov alls av att ha en spelare vars naturliga instinkt är att droppa handskarna när känslorna rinner över”, skrev hon då.
Det skulle dröja ytterligare några månader innan Stafford lämnade laget. Till slut hamnade amerikanen i Schweiz efter ett misslyckat försök att låna ut honom till allsvenska Björklöven (en övergång som stoppades av arbetstillstånd).
I en stor intervju med VF-sporten i mitten av januari konstaterade Jörgen Jönsson, som var ansvarig sportchef när Stafford värvades:
– Nu har man blivit av med Stafford, han var ju en katastrofvärvning. Stafford kontra Nygren är ju som dag och natt, en spelare betyder mycket.

• • •

Jörgen Jönsson. Även den här säsongen i händelsernas centrum. Den här gången skapade han dock rubriker vitt skilda från de FBK-fansen vant sig vid.
Den 15 oktober släppte Färjestadsikonen bomben att han inte skulle fortsätta som sportchef i föreningen. Även om laget hade det tungt sportsligt så var det på det personliga planet beslutet togs.
Han orkade helt enkelt inte längre.
– Jag är trött och irriterad, har lätt för att bli arg. Det är inte likt mig. Stubinen brukar vara rätt så lång. Det är den inte för tillfället. Det har varit tufft att erkänna att man inte räcker till. Det är jag inte van vid att göra i något sammanhang, sa Jönsson på presskonferensen som efterföljde hans besked.
Även Håkan Loob blev chockad.
– Den första tanken gick till Jörgen, att han mådde så dåligt.
– Jag trodde det var frid och fröjd. Jörgen och Anders jobbade på och det på ett bra sätt. Skulle det uppstå något speciellt så kom de till mig.
Jönssons besked innebar att Håkan Loob återigen fick träda in i rollen som sportchef. En roll som han lämnade efter säsongen 2007/08.
Och Loob la in högsta växeln direkt.
Sparkningen av Devin DiDiomete var hans första tunga beslut – bara 47 dagar efter kanadensaren fått sitt kontrakt förlängt för resten av säsongen.
– Han fyller just nu inte en roll hos oss och kommer längre och längre från spel så därför har vi valt att avsluta samarbetet, sa Loob tre dagar efter han tillträtt som sportchef.
Bara sex dagar senare presenterades Pelle Prestberg som Färjestadsspelare. Återigen handlade det om ett provspel. Munkforssonen fick debutera på hemmaplan mot Frölunda. När hans namn ropades ut under line up:en möttes han av ett öronbedövande jubel. Han bjöd tillbaka genom att göra ett mål som kvitterade matchen som Frölunda sedan vann på straffar.
Poängproduktionen fortsatte dock inte i samma takt och det blev bara nio matcher under Prestbergs en månad långa kontrakt.
– Nu har jag väl gjort sista matchen som spelare i Färjestad, det är klart att det är vemodigt när man tänker tillbaka på det, sa Prestberg som gjort över 600 matcher i FBK-tröjan under karriären.
Prestberg gjorde sedan ett försök i norska Vålerenga – men hans gamla höftskada gjorde sig påmind och han tvingades till slut att lägga ner karriären.
I stället för Prestberg fick Färjestad en fransman i laget.
Charles Bertrand blev lagets femte provspelare under säsongen samtidigt som en annan, David Liffiton, fick lämna laget. Fransosen blev också lagets 31:a spelare under säsongen.
Pekka Tuokkola blev i slutet av januari den 34:e.
Men det var värvningarna mellan fransosen och finnen som förvandlat Färjestad mest. Tydligast blir det vid en titt i powerplay-statistiken som fått en rejäl skjuts sedan Magnus Nygren och Milan Gulas kom in i laget i december.
– Det viktigaste i livet är inte hockey, man måste ha ett liv utanför också och när det sätts på spel är det dags att tänka till. Det har varit jävligt jobbigt, jag har varit nära att tappa glädjen till hockeyn. Och kommer jag hem vet jag att jag över en kväll kommer få tillbaka den, sa Magnus Nygren från Hamilton efter att Håkan Loob presenterat hans återkomst på jumbotronen under en match mot AIK i slutet av november.
På 25 matcher i grundserien prickade Nygren in sju av sina tolv mål i powerplay.
Milan Gulas gjorde succé direkt i European Trophy-slutspelet och visade även i SHL vilken poängmaskin han är. Tjecken var bara tre poäng från att snitta en poäng per match under sina 26 grundseriematcher.
– Jag vill spela mitt spel och hjälpa laget till segrar, jag hoppas även givetvis att jag kommer göra mål, sa Gulas när han anlände i Karlstad efter en två dygn lång bilresa.

• • •

Stor omsättning på spelarsidan och en sportchef som lämnade sin post.
Men även på tränarsidan har det stundtals blåst starka vindar.
Och det började redan innan pucken var släppt i den första SHL-matchen. Redan i början av augusti berättade Erik Granqvist att han redan börjat fundera på vilken väg han ska välja när kontraktet efter den här säsongen går ut.
– Jag kanske kan jobba ett visst antal dagar i månaden i Färjestad, sedan några dagar med en målvakt i USA till exempel. Det finns lite olika alternativ, sa Granqvist då.
Faktum är att det var nära att han försvann till USA redan i höstas.
I mitten av augusti kunde VF-sporten avslöja att Granqvist var en av tre kandidater till jobbet som målvaktscoach i NHL-klubben Pittsburgh Penguins – rekommenderad av självaste Sidney Crosby.
En nyhet som Granqvist sedan bekräftade när Penguins några dagar senare presenterade Mike Bales som målvaktscoach.
Men vindarna mojnade av – allting verkade frid och fröjd. Den sportsliga ledningen i Färjestad hade förstärkt med nyckelspelare och på isen började laget presterade.
Då – nästan från ingenstans – kom beskedet att Andreas Johansson fick sparken.
Håkan Loob ville förmedla att Leif Carlsson var huvudcoach och ingen annan.
– Det är inte säkert ”Leffe” och Andreas tycker att dom varit så oeniga. Det grundar sig i mer i nivån på energin bland spelarna. Det måste vara tydligt att Leif Carlsson är vår huvudtränare, sa Loob.
Andreas Johansson efter beskedet:
– Jag har varit lojal, men säger alltid vad jag tycker. Jag har absolut inte varit ute efter ”Leffes” jobb.
Just lojalitet kom på tal nyligen när Leif Carlsson pratade öppet som sin framtid som tränare i det sjunde avsnittet av Hockeystudion. Han bekräftade att han för en dialog med klubben om en framtid. Något som Håkan Loob kommenterade på följande sätt:
– Det kommer inte vara något annat än oerhört lojala människor som kommer att jobba för Färjestad i framtiden.
Kanske blir det den lösning som vi skrev om i VF-sporten så sent som i måndagstidningen. Leif Carlsson som sportchef och Tommy Samuelsson som huvudtränare…

• • •

Nog för att det stormat runt laget.
Men även större och mer betydelsefulla saker har skakat om Färjestad. Den 30 december gick FBK:s karismatiske och omtyckte busschaufför, glädjespridare och allt-i-allo, Lennart ”Gräsmarkern” Persson bort efter en tids sjukdom.
Han hade jobbat nära laget i 22 år.
– Det var enormt känslosamt, vi var några som var till honom när han var sjuk. Helt plötsligt var han bara borta, säger Rickard Wallin.
Efter det har Färjestad spelat med klistermärken med ”LP” på som en hyllning till ”Gräsmarkern”.

• • •

Trots ett framgångsrikt gruppspel i European Trophy fick Färjestad en mardrömsstart av SHL. Första segern på hemmaplan kom först i den sjunde omgången efter 3–1 mot AIK.
Dessförinnan hade Färjestad två bortasegrar – i den mot Modo var det en 16-åring som presenterade sig. Oliver Kylington var 16 år, fyra månader och nio dagar gammal när han satte avgörande 2–0 mot Modo.
Det innebar att han skrev in sig om den yngste målskytten i SHL:s historia.
– Det känns jävligt skönt, men jag har inte riktigt tagit in det än. Det är overkligt. Det var ingenting jag hade förväntat mig, sa Kylington då.
Segrarna kom då och då.
Men förlusterna fortsatte vara mer frekventa.
Först i omgång 21 till 23 lyckades FBK fixa tre segrar i rad. Något som sedan upprepades två gånger, först omgång 39 till 41 och sedan när man lyckades avsluta säsongen med fyra raka segrar.
Fyra segrar som lyfte krislaget från i höstas hela vägen upp till en fjärdeplats. Tre mål till och Färjestad hade haft en extra hemmamatch i kvartsfinalserien mot Brynäs.
Tränarna brukar alltid lyfta fram små marginaler.
I omgång 40, borta mot Brynäs, ledde Färjestad med 2–1 och hade tekning i Brynäs zon med bara 15 sekunder kvar. Åtta sekunder senare gjorde Brynäs mål.
Färjestad vann visserligen på straffar, men förlorade en poäng. En poäng som hade gett en värdefull rockad i SHL:s sluttabell.
Å andra sidan. Färjestad har tagit 41 poäng på hemmaplan – 44 på bortaplan.
– Vi går in i slutspelet med en positiv känsla och känner att vi har möjlighet att hävda oss, säger Rickard Wallin.
Och det har ju visat sig att han hade rätt…

TEXT: JACOB JÄRPEGÅRD