Ahhh, Tony Virta

Ser att Leksand värvar Tony Virta.
Kommer ni ihåg honom?
Finländaren som skrev på för Färjestad i mars 2001 men som aldrig spelade en match för klubben. I juni fick han ett NHL-kontrakt med Minnesota Wild och drog över till Nordamerika.
Hade varit kul att se vad Virta kunde ha gjort i Färjestad den gången. Ersättaren gick dock inte av för hackor: Dieter Kalt. Som åtminstone gjorde succé i början.
Virta blev aldrig någon hit i NHL och har de senaste åren spelat i finska ligan där har svarat för en ganska blygsam poängskörd. Återstår att se hur 37-åringen lyckas i allsvenskan.

• • •
Ser även att norske Mats Fröshaug, med förflutet i Sunne, vänder hem till Norge för andra året i rad. Ännu en gång har han misslyckats med att slå sig in i Linköping.
Resten av säsongen spelar Fröshaug i Manglerud Star.
Kanske skulle Leksand ha satsat på en ung talangfull norsk center i stället för en finsk veteran?
Det hade säkert blivit billigare i alla fall. Men kanske inte lika lyckat.

3 responses to “Ahhh, Tony Virta

  1. Han säger så här på Leksands hemsida: Det var i januari under mitt andra år i Minnesota. Södertälje tog sig aldrig till playoff den säsongen trots att det var målet. Så jag spelade bara fem matcher där men jag trivdes ganska bra. Fast jag var där alldeles för kort tid för att ha en uppfattning om hur Södertälje var som lag eller hur det var att spela i elitserien.

  2. Han spelade bara fem matcher enligt eliteprospects. Gjorde tre poäng (2+1) säsongen 2002-03.

  3. Tony Virta lirade väl en säsong i Södertälje också. Utan att göra något större väsen av sig.