Höglund kvar i Stjernen – som värvar svenskt

Tänkte dra in lite norska hockeynyheter så här på fredagskvällen.
Träffade Henric Höglund tidigare i dag och han avslöjade ett och annat om vad som händer i hans Stjernen.
För det är hans Stjernen, Höglund blir kvar även nästa säsong.
– Jag har bestämt mig för att stanna och tackat ja till erbjudandet. Jag har bara inte skrivit på papprena än, säger Höglund.

Och han får sällskap av två värmlänningar. Johan Berggren har även han bestämt sig för ytterligare ett år, och klar för Fredrikstadsklubben är även Emil Bejmo som närmast kommer från Borås och har ryktats just till Stjernen.
– Det ska bli roligt, vi får ett väldigt ungt lag, säger Höglund som även avslöjade två svenska nyförvärv till till klubben:

Johan Skinnars, 21-årig forward från Dalarna som producerat bra i Leksands juniorlag men aldrig fick chansen i A-laget. Närmast kommer han från ett år i Nordamerika där han gjort 50 poäng på 52 matcher i NAHL.

Sean-Michel Sunnqvist, 20, back som värvas från Timrå. Den resliga Hammarbyprodukten var med hela 24 matcher i Timrås A-lag i vinter och fick på dessa totalt 1 timme och 34 minuters istid. Producerade sedan bra i J20 och lär hålla i Get-ligaen.

Enligt Höglund har nu Stjernen en ny strategi.
– Klubbens har varit på väg mot ruinens brant några år men nu startar man upp på nytt och börjar med lite mindre löner och satsar på unga svenska killar som vill utvecklas. Norsk hockey har blivit ett bra skyltfönster, det är fler och fler som går till elitserien.

• • •
När det gäller Höglund är jag själv väldigt förvånad att ingen allsvensk klubb lägger upp sedelbuntarna och ger honom ett bra bud.
Helt övertygad att han skulle producera runt 40 poäng i bra omgivning av av dessa skulle runt 20-25 vara mål.

One response to “Höglund kvar i Stjernen – som värvar svenskt

  1. Såg på Mats Tjernströms blogg som håller koll på div 1 e och div 2 syd att Sparring blir Skåres nya målvakt. http://matstjernstrom.sportsblogg.se/