David, David, David…

Vad jag håller på med?

Ger mig själv en jävla läxa. Hur många gånger på en vecka tror ni man kan skriva fel och omnämna supertalangen David Rundblad som Daniel Rundblad?

Svar: Två.

På två möjliga försök, eller vad man ska kalla det.

Första gången var när jag sammanställde lite citat från upptaktsträffen i Stockholm, då ryckte tack och lov kollega Eriksson in och räddade mig. Daniel hann ändras till David i både tryck och på webb innan de nådde er läsare.

I går var det dags igen. I min krönika efter matchen blev David i stället Daniel.

Jag har haft några såna namn tidigare som jag har hängt upp mig på, som jag konsekvent har döpt om till något annat namn. Vet inte hur jag ska förklara det. När man skriver sker det liksom på automatik.

Nu sitter jag i bilen från Arlanda till Karlstad och upprepar: David, David, David…

Men det värsta av allt var att jag tillsammans med några kollegor innan matchen skojade om ytterligare en annans kollegas misstag med att sätta rätt förnamn till rätt efternamn.

Snacka om att skjuta sig själv i foten…

One response to “David, David, David…

  1. Du är i gott sällskap. Under gårdagens hockeykväll i SVT var det många nya spelare i farten enligt de utsända reportrarna. T ex Kamil Piros i HV blev omdöpt till ”Kamil Pirlos” (eller liknande) av Staffan ”Kvatsfinal” Lindeborg.