Sverige får Hall of Fame

Damp ner ett pressmeddelande från Svenska ishockeyförbundet tidigare i dag om att man nu satsar på att Hall of Fame.

”Hockey legends är svensk hockeys officiella Hall of Fame. Hockey legends är en unik satsning där hockeylegender hyllas med hjälp av hockeysupportrar. Svenska Ishockeyförbundet står bakom Hockey Legends som lanseras i ett nära samarbete med Tre Kronors nya huvudsponsor Falcon.
Sverige är en av världens bästa hockeynationer med VM-guld och OS-guld i bagaget samt mängder av minnesvärda prestationer på både lag- och individuell nivå. Trots detta har svensk hockey och dess supportrar inte haft möjlighet att hylla hockeylegenderna som sig bör. Hockey Legends är en unik satsning där Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Tre Kronors nya huvudsponsor Falcon vill lyfta fram de största legenderna i strålkastarljuset och, med hjälp av hockeysupportrar, göra dessa odödliga för all framtid.
– Vi är jättestolta över att kunna presentera denna satsning för de svenska hockeysupportrarna. Det är hög tid att hylla alla våra legendariska hjältar på ett större sätt, säger Jörgen Lindgren, generalsekreterare vid Svenska Ishockeyförbundet.
Hockey Legends innefattar svensk ishockeys officiella Hall of Fame där folkets röst räknas när det gäller att välja vilka enskilda prestationer och hela karriärer som är värda att hyllas mest och erhålla officiella utmärkelser. Hockey Legends lanseras i samband med LG Hockey Games där tre, än så länge hemliga, legender att presenteras och hyllas på isen. Vid lanseringen av hockeylegends.se
– Som hockeyälskare och representant för svensk hockey omfamnar jag detta initiativ. Svensk hockey behöver den här samlingsplatsen. Som före detta spelare är jag verkligen hedrad av att få vara med i detta fina sammanhang säger Jonas Bergqvist. Vidare tror Jonas att han har medhåll från resten av spelarkåren.”
finns drygt 50 legender representerade, men fler tillkommer inom kort. En av dem är landslags- och Leksandslegenden Jonas Bergqvist som har näst flest landskamper för Tre Kronor genom tiderna:

One response to “Sverige får Hall of Fame

  1. lasse tidestam

    äntligen!!!!!!!!!!!!!!!
    TUMBA först äntligen!