Dubbla attacker i Schweiz

Det är inte bara i Sverige det är slutspelstider. Även i Schweiz rullar den inhemska ligan in på slutvarvet. På torsdagen spelades två matcher – båda fick tråkiga efterspel.
Efter SC Berns 4-1-seger mot Kloten i den femte semifinalmatchen beslöt sig ett antal supportrar från de båda lagen att fortsätta kampen på en närliggande tågstation. Schweiziska medier rapporterar att de mörkklädda och maskerade personerna inte nöjde sig med att puckla på varandra. Även de journalister som fanns på platsen blev attackerade.
Efter kvalmötet (playout-final) mellan Rapperswil och Ambri var det domarna som råkade illa ut. När domarna skulle lämna arenan i buss efter matchen så stod ett 30-tal anhängare till Ambri och väntade vid en grind. Anhängarna gick lös på bussen. Domarna blev rejält uppskakade. I morgon möts lagen igen. Lita på att arrangörena inte lär tumma på säkerheten då.
/Strand

Comments are closed.