Stefans tur att vara på masken

Ni har säkert läst en hel del vittnesmål från journalister om Stefan Livs storhet. Jag kan inte annat än stämma in. Några få gånger har jag haft förmånen att stöta på honom genom jobbet. Alltid sympatisk. Alltid med glimten i ögat. Och alltid intressanta tankar.

En roligt jävel helt enkelt.

Det är så – och som en stor artist i en tid där målvakter blir allt mer robotliknande (läs ett bra inlägg om det här) – som jag kommer att komma ihåg honom. Det var underhållande att se Stefan stoppa puckar helt enkelt.

• • •

Jag kommer aldrig att glömma hur han i en tv-intervju berättade om att han en gång inte hittade fjärrkontrollen till tv:n. Han letade och letade. Till slut gav han upp. Då hittade han den – i kylskåpet.

En annan sak jag omedelbart kom att tänka på – hans alla motiv på sin målvaktsmask. Britney Spears, Kikki Danielsson, Prinsessan Madeleine, Mamma och Barotta trumslagarpojken, Sagan om Ringen – Konungens återkomst, Shrek, King Kong, Stjärnornas Krig…

Alla motiv han haft på sin mask.

Nu ser jag framför mig hur dagens unga målvakter som växt upp med Stefan som idol alltid kommer ha en given plats åt honom på sina masker.

Och det här han värd. Mina tankar går till hans familj och nära vänner. En stor förlust för Hockeysverige. Jag kan inte ens tänka mig hur stor förlusten är för hans nära.

Vila i frid.

/Järpegård

4 responses to “Stefans tur att vara på masken

  1. Usch … kollar precis minnescermionin. Lider oerhört med familjerna och övriga berörda. Det känns så oerhört onödigt och tragiskt. Typiskt Ryssland/KHL som ska skramla med vapen mot NHL, men som missar på en skitgrej som transporter. Hoppas spelarna bojkottar spel till dess säkerheten runt flyget är löst.

    Hockeyvärlden har blivit en oerhört stor profil i Stefan Liv fattigare där mitt största personliga minne är hur han bjöd på sig själv gentemot fansen och med kullerbyttorna som trademark. Rankar honom som en av de 5 bästa/värsta motspelarna Färjestad haft under åren.

    RIP Stefan Liv och resten av Lokomotiv Yaroslavl

  2. Vila i frid Stefan!

  3. Fint skrivet. Det är såna här dagar som rivalitet inte betyder något egentligen, även om man är färjestadare så lider man med hans familj, hans lagkamrater som kände honom från Hv tiden och alla som har honom som förebild. Vila i frid Stefan!

  4. Robert Åslund

    Mitt bästa ”liv-minne” är när han fick frågan om det var nåt han var rädd för nu när han skulle upp till Luleå för bortamatch och han svara: ” Näe. Det skulle väl vara den där björnen..”