Bloggkrönika: Holtets röv

En situation fastnade i mitt minne i Färjestads 2–0-förlust uppe i Luleå. Marius Holtet fick pucken ute till vänster, hade halvöppen gata in mot Johan Gustafsson i Luleås mål och ett okej skottläge. Om han sköt? Nej.
I stället valde norrmanen någon slags halvsnurr in i två försvarare och en chans som bara försvann.
Utan att orka kolla upp statistiken exakt så är jag övertygad om att Färjestad är ett av de lag som skjuter allra minst i elitserien. Och det är där problemet ligger. In och skjut. In och skjut. Den enda tanken FBK-spelarna bör ha i huvudet så fort de kommer in i anfallszonen. Svårare än så har de inte råd att spela just nu.

• • •

Bakåt spelar Färjestad som ett lag. Att hålla nollan i drygt 56 minuter borta mot Luleå är bra. Inget snack. Men framåt måste alla spelare börja tänka mer – eller bara – på sig själva. JAG ska skjuta. JAG ska avgöra. JAG ska göra mål.
Peppe Lundh, Robin Sterner och Joakim Hillding visade åtminstone upp sådana tendenser. Men de måste göra det oftare och framför allt måste fler i Färjestad göra det.

• • •

Nå, är det kris och ska Färjestad kicka Czarnecki som sitter på ett treårskontrakt? Nej, givetvis inte. Det återstår f e m t i o matcher av grundserien och det kommer att lossna. Men det bör nog göra det inom en snar framtid. Annars kan den nuvarande mentala betongkepsen växa fast.

/Järpegård

3 responses to “Bloggkrönika: Holtets röv

  1. Wallin och Bapen försöket men kan inte få en 2meterspassning rätt från Sjöström.Försökte punkta honom i gårdagens match och han bidrar varken med teknik eller fart.Signalerna från båset är att spela defensivt,tyvärr!

  2. Visst skulle det kunna vara så att man borde skjuta mer om hade långa anfall och spelade bra i anfallszon , men det som är riktigt oroväckande är att man knappt är i anfallszon och att man inte kommer till bra skottläge överhuvudtaget.

  3. 1 skott efter 11 minuter i andra talar sitt eget språk. Nihlstorp är en gigant och den enda spelaren tillsammans med Lundh som förtjänar att ha FBK-tröjan på sig.

    7 mål på 5 matcher är IMPONERANDE!

    Micke , Berglung, Sjöström m.fl borde skämmas.