Bloggkrönika: Måste inleda bättre

Innan ens fem minuter av matchen gått hade Färjestad fått två chanser i numerärt överläge – utan att få dit pucken. De offensiva intentionerna och skottviljan fanns där. Men det gjorde också Djurgårdsspelare som uppoffrande täckte varje skott.
Och lite så är det nog. Alla vill slå svenska mästarna. Och ingen vill att trenden ska vända mot just dem. Följden: Färjestad får inte igång sitt spel inledningsvis och självförtroendet blir lidande och följer med i resten av matchen.
Fakta: Färjestad har gjord två mål på sex första perioder, har förlorat fyra förstaperioder – de andra två oavgjorda.
Jag tror att det är där matcherna avgörs.

• • •

Det märks att det bor en liten beteendevetare i Niklas Czarnecki. Han ägnar ingen kraft (utåt) åt att laget ligger sist i tabellen. I stället pratade han bara hur viktigt det var att laget kom tillbaka och tog en poäng. Kan nog vara vettigt att tänka så samtidigt som det kan sticka lite i ögonen på fansen att han inte är förbannad över lagets läge.

• • •

Hyvönen såg lite seg och bortkommen ut. Men det spelade egentligen mindre roll. Han gjorde det han skulle, sköt och gjorde mål.

• • •

Petningen av Christian Berglund förstår jag inte. Visst, han är långt från sitt forna jag. Men trettonde forward rankar jag honom definitivt inte som.
Fredrik Sjöström i fjärdelinjan. Kanske den dyraste gnuggaren i elitserien – men jag tror det är helt rätt sätt för att få fart på honom. Matchen mot Djurgården var helt klart ett stort steg framåt.

• • •

Backarna i FBK ser fortsatt stabila ut, imponerades av Grundels spel i box play i kväll, men har var olycklig vid båda Djurgårdens mål. Kristofer Berglund och Brodin fortsätter att vara säkra och kyliga.
Framåt tycker jag Thorell och Hillding tog för sig betydligt mer än tidigare.

• • •

Trots kampanjbiljetter i varje match så är det oroväckande många tomma stolar i LLA. Svårt att locka fansen med spelet nu trots att det är nu de skulle behöva all stöttning de kan få…

• • •

Lyckas Färjestad göra ett tidigt mål mot Modo tror jag att trenden vänder på lördag – om inte börjar nog Czarnecki hänga löst. Hur dyrt det än skulle bli för klubben.

/Järpegård

One response to “Bloggkrönika: Måste inleda bättre

  1. Förstår helt och hållet petningen av Berglund som en av lagets stöttepelare och viktigaste kulturbärare så har han inte alls motsvarat förväntningarna i upptakten. Hoppas Christian tar detta på rätt sätt då vi vet vad han kan …

    Håller inte heller helt med dig om Hyvönen. Timing saknades vilket i vissa situationer lös igenom rejält, men hans passningsspel var både smart och nådde rätt mottagare. Hans frenesi i backcheckingen var också en ny egenskap som vi inte såg så mycket av i förra sejouren i Fbk. Hans inställning hoppas jag smittar av sig på fler framöver. Det syntes verkligen att han är mycket motiverad !

    Skönt att Sjöström gjorde mål !!!