Bakom lucka 5: Tre FBK-spelare i Tre Kronor

VF-sporten avslöjade redan förra veckan att Mikael Johansso – efter sin magiska höst – fanns med i bruttotruppen till Channel One Cup och hade stor möjlighet att få debutera i Tre Kronor i Ryssland om några veckor.
Och mycket riktigt: Micke fanns välförtjänt med i Pär Mårts trupp.
Förbundskaptenen sa förra veckan till VF att det man funderade på var om Micke skulle kunna spela samma spel i Tre Kronor som i elitserien.
Just det ser jag själv verkligen fram emot att få svar på själv. Blir hyperintressant.

Om Micke var väntad var de andra två Färjestadsbidragen i truppen desto mer oväntade.
• Mattias Sjögren
Blir alltså uttagen efter en (1!) match. ”Sjöa” är helt klart en favoritspelare för Mårts.
• Jonas Frögren
Har inte haft sin bästa höst men har samtidigt kommit allt mer. Är fruktansvärt resolut i sitt fysiska spel och är, enligt Mårts, med i truppen som en slags ”polis”.

/ Eriksson

2 responses to “Bakom lucka 5: Tre FBK-spelare i Tre Kronor

  1. Roligt för Frögga men huvudsaken ingen av pöjkera får skador i dessa meningslösa landskamper

  2. Först och främst beröm för ert julkalenderkoncept !!! Mycket rolig läsning …

    Tycker det är skandal att inte Nihlstorp får chansen ! Utan honom hade inte Färjestad vunnit guld i våras och jag tycker dessutom att han ytterliggare höjt lägstanivån den här säsongen. Otroligt märkligt … tror Nihlstorp kommer få NHL anbud efter säsongen.

    Kul för Frögren att han får chansen då han i mina ögon varit bäste back sedan återkomsten. Brodin hit och K Berglund dit … Frögren styr försvaret med järnhand och är en större faktor i Färjestads vändning än jag tycker att han fått cred för. Det märks också att hans knä är ok då han är klart rappare på rören mot förra säsongen. Frögren är den back i Färjestad som har absolut störst respekt hos motståndarna och det är en fröjd att se hans tacklingar ! Mer stryktålig lirare går inte att hitta heller för den delen …

    Magic är också väl värd sin chans och det ska bli otroligt spännande att se vad han kan göra mot internationellt motstånd. Den ende i Färjestad tillsammans med Hyvönen som kan bryta mönstret och göra något helt oväntat.

    Bra dessutom att Sjögren får matcha igång i landslaget och förhoppningsvis får hans självförtroende en puff i rätt riktning efter NHL äventyret som slutade i AHL.