Bakom lucka nio: Framtidens stjärnor

LUCKA 9
Måljubel av Max Görtz. FOTO: SCANPIX

Färjestad J20 vann i kväll, förstärkt av Jonas Brodin, Oscar Klefbom och Erik Thorell, nionde raka segern då Västerås besegrades med 3–2 efter sudden.
Var själv på plats i LLA i onsdags för att spana in laget och tänkte på ett betongsäkert sätt lämna några omdömen.
Det här kan mycket väl vara framtidens Färjestadsstjärnor.

Calle Andersson, 17, back.
Son till förre FBK-backen Peter. En spelare jag är övertygad kommer att få istid i elitseren om inte den här vintern så nästa. Skulle inte förvåna mig om han finns med som en av åtta-nio backar nästa säsong.
Stor, stark rightare som är duktig med puck och har ett bra förstapass. Pojklandslagsman som jag vet har NHL-scouternas ögon på sig inför draften nästa sommar.

Tobias Björklund, 17, back.
Nu fick han bara några byten mot Frölunda men det finns en annan anledning att jag bara måste nämna Björklund här. För om han inte matchas som forward i J18-laget är hans poängproduktion där, som back, fullständigt sanslös.
Okej, jag vet att J18-serien på hösten inte är den bästa och att topplagen slår bottenlaget med typ 15–0. Men att som back ha gjort 37 poäng på 21 matcher, och med det ligga tvåa i hela seriens poängliga, är ett fantastiskt facit.

Max Görtz, 18, forward.
Ingen ny bekantskap efter matcherna i A-laget men det var skoj att se honom i hans ”rätta” miljö. Kommer ihåg att Rolle Sätterman tidigare i höst beskrev Görtz med orden ”det händer alltid något när han är på isen” och det stämmer verkligen.
Inte den flashigaste spelaren men kommer till lägen, och gör väldigt ofta mål när han får dem.

Linus Fröberg, 18, forward.
Kapten. Även han bekant från A-lagsspel. På J20-nivå är han dominant. En väldigt komplett hockeyspelare som jag är helt övertygad kommer att ta steget till elitserien. Om han sen där kommer utvecklas till en producerande spelare eller blir en tredje-, fjärdekedjespelare återstår att se.

Johan Olofsson, 17, forward.
Arvikakille som jag tokdiggar. Kort, lätt men med en sanslös frenesi i sin skridskoåkning. Trots att han är såpass liten hade motståndarna svårt att få grepp på honom även ute vid sargerna. Påminner en del om en klubbdirektör i en stor, värmländsk, ishockeyklubb.

Christopher Bengtsson, 18, forward.
Känns som en ganska komplett, välutbildad spelare. Tycker han påminner en del om Per Åslund. Känns som en spelare som mycket väl kan bli en elitspelare även om han kanske inte blir det som en poängkung.

Manuel Ågren, 17, forward.
Har producerat en del i J20 trots att han ”bara” är 94:a. Vet att även han har NHL-scouters ögon på sig inför draften nästa sommar även om det känns betydligt mer troligt att Andersson blir tingad.

Vad tror ni andra hockeynördar? Håller ni med mig om vad jag tycker, eller är det någon annan spelare som ni själva har blivit mer imponerade av?
Skriv av er i kommentarsfältet.

/ Eriksson

One response to “Bakom lucka nio: Framtidens stjärnor

  1. Wille Westlund -95!