Bakom lucka 18: Lite nya FBK-låtar

LUCKA 18
Har ni tröttnat på den här?
Eller kanske den här?
Då kanske det är dags att sätta sig med guran och riffa ihop något nytt?
Visst, jag vet att det poppat upp en och annan FBK-låt de senaste åren – men de är inte särskilt bra.
Det är väl kanske inte de ovan heller…
Så bakom lucka 18 döljer sig några nya FBK-låtar. Det vore väl trevligt?

/Hedlund

2 responses to “Bakom lucka 18: Lite nya FBK-låtar

  1. Bra åsikter Mascu.
    Håller med om På den sköld…
    Varför skulle det inte gå att göra liknande, men allsångsvänliga låtar också? Någon borde ju kunna lyckas.

  2. ”Här håller alla på FBK” funkar ju åtminstone. Den är helt okej. ”Kungarna över isarna” ”funkar också i krig” om man tar bort versen. Man får ett förläget leende på läpparna när man hör den. Hellre bruks-eurotechno än den värmländska ”bonnrocken” som så många av de gamla FBK-låtarna är. ;-) Supportersånger är ett hiskeligt svårt ämne att göra något bra av såtillvida man inte är ett musikaliskt geni och hur många sådana finns det ibland oss? Frölundas senaste låter precis som Walt Disney-musik mixat med Berlusconis valsång. Så fånigt dåligt. Hur undvika nödrim, klichéer och det pretentiösa? Fasen vet. ”På den sköld du klär” är faktiskt väldigt lyckad. Den har egentligen bara en svaghet att den inte lämpar sig väl för allsång i arenan. Det blir inget tryck. Annars klockren för oss som har FBK-skölden i hjärtat. Men börjar man jämföra med ”vanlig musik” så är slaget förlorat. Man måste ha lite andra måttstockar när man bedömer supportermusik.