Bakom lucka 22: Ny hockeymat

Som sagt, blev lite roddigt med luckan i går.
Men i dag kör vi en tidig.
Bakom lucka 22: Våfflor i svenska hockeyhallar.


FOTO: SCANPIX

Var som sagt på plats i Sparta Amfi i går kväll och fick se ett ganska imponerande Färjestad köra över Sparta Sarpsborg (eller Warriors för de som gillar de där extranamnen).
En halvtimme före nedsläpp började en ljuvlig doft sprida sig i den gamla hallen (byggd 1963). Hade först svårt att placera doften – men insåg sedan att det handlade om våfflor.
Visst, det fanns korv och annan klassisk hockeymat också, men våffeljärnet gick verkligen hett där nere vid ena rinkhörnet. Köerna var långa som den i pauserna. Det såg otroligt gott ut.
Själv hade jag inga norska pengar så jag blev utan ett smakprov.
Därför kommer jag nu med en uppmaning till Färjestad och alla andra värmländska hockeyklubbar: Satsa på våffelservering i era hallar.
Jag skulle nästan garantera en succé!
Kanske det passar bättre i Ängevi än i LLA, men jag hoppas att någon kan anamma idén.
Någon annan som har ett förslag på vad man kan mätta en hungrig hockeymage med?

/Hedlund

7 responses to “Bakom lucka 22: Ny hockeymat

 1. Tycker burgarna som serveras till höger innanför entrén i LLA inte var bra alls! Får rysningar fortfarande av dem. Kebabrulle såg jag inte till där, låter inte dumt om det finns.
  Annars får jag hålla med om pytt i panna med en öl, låter grymt gott! Påminner om Valborg i fjol, även om jag avstod. 1 maj (dagen efter firandet) så gick jag till frysen och hittade en flaska Jäger på en pytt-påse, var nästan lockande…

 2. Jojo kebabrulle finns det också! Fint…

 3. Har hört gott om burgarna i LLA. Hade inte en aning om att det fanns Kebabrulle dock. Får testas vid tillfälle – men jag tror inte den slår Romstad Pizzerias.

 4. Emil Boström

  Är det inte risk att det blir pannkaka av alltihopa? ;)

 5. gött med våfflor,måste provas i arenan

 6. Jag gillar Lilas mat! Speciellt där nere där man kan köpa Hamburgare och kebabrulle. Det var en av de godaste kebabrullarna jag ätit som jag åt där när vi tog våran första 3 poängare mot Frölunda så det var kanske därför den var så god. Annars tycker jag att våfflor låter väldigt gott, men även lite räkmackor, pytt i panna och korv med mos hade ju inte suttit fel till ölen i periodpausen…

 7. Jag vill ha våfflor. Nu!