Thorell imponerar i JVM

Hade stora förväntningar på Jonas Brodin och Oscar Klefbom inför JVM i Kananda. De båda har inte imponerat på det sättet jag kanske trott även om backduon som matchas tillsammans spelat helt okej.
Erik Thorell trodde jag skulle bli ganska osynlig – en kille som skulle få gnugga lite och inte göra så mycket väsen av sig. Gnuggar gör han frenetiskt – något som också ger resultat gång på gång. Hittills är han den spelare som överraskat mest på mig i juniorkronorna. Han har varit kanske den bästa spelaren i ett litet svajigt svenskt box play och han har gång på gång med sin fina skridskoåknig gett Sverige chansen att etablera spel i offensiv zon. Dessutom målskytt både mot Lettland och Slovakien. Riktigt kul att se.

• • •

Christian Berglund, fyra mål.
Micke Johansson, poänggörare för tionde matchen i rad.
Och Magnus Nygren fick hänga en kasse igen.
Sköna besked för Färjestad.
Kanske beror det på just Nygrens lite annorlunda överraskning på bussresan från Luleå mot Timrå:

Foto: Sanny Lindström (på twitter)

Nygren fixade alltså våffelfest i bussen – här är det just Micke och Berglund som hugger in. Skulle jag vara Berglund skulle jag käka våfflor inför varje match med tanke på succén mot Timrå.

• • •

Perra och Clabbe får packa ihop och lämna bottenlaget Timrå. Trist för en sympatisk duo. Som jag skrev på twitter förut: Skulle vilja se Perra som assisterande förbundskapten i Tre Kronor. Ett jobb som skulle passa honom lysande…

/Järpegård

3 responses to “Thorell imponerar i JVM

  1. OK, vad ska han har för position Swen?

  2. Måste finnas en plats i Färjestads organisation åt åtminstone Perra

  3. Thorell är KUNG !

    För övrigt är inte Timrå värda ett så bra tränarpar som Clabbe o Perra !!! Timrå till Allsvenskan där dom hör hemma …