Brodin spelar sig bort från Färjestad


FOTO: SCANPIX

Får ursäkta inaktiviteten här i bloggen, mest handlar det om att det inte hänt särskilt mycket i värmländsk hockey de senaste veckorna.
Eller ja, en sak har ju hänt.
Jonas Brodin, 18 år som han är, har visat att ”det där med VM-spel mot en massa världsstjärnor, det är väl inget”.
Det går inte att låta bli att INTE imponeras av Edsvallakillen.
Han verkar aldrig bli nervös.
Och han har en förmåga att gå in och anpassa sig till vilken situation han än blir inkastad i – hur svårt och tuff den än må vara.
Och det spel han nu visar upp i Globen lär göra Minnesota Wild än mer övertygade.
Att Brodin skulle plockas över till ”campen” tror jag de redan bestämt sig för – men nu tror jag de ser att allt tyder på att han kommer att klara av nivån där borta också.
Jag skulle bli oerhört förvånad om Jonas Brodin spelar sin hockey i Löfbergs Lila Arena i höst.
I stället tvingas Thomas Rundqvist ut på backjakt.

Vad tror ni?

/ Eriksson

9 responses to “Brodin spelar sig bort från Färjestad

 1. Säljer de en tio-tolv bilar var så ;)

 2. Calle Andersson borde testas i ES men han bör inte bära samma tunga lass som Brodin. Så det är bara ute och leta efter en till back. Synd att Holös spelar i Växjö annars hade ju han kunnat vara ett bra kap. När det gäller Martin Sevc så lär han inte spela för Färjestad bk kommande säsong. Han är för det första för dyr och jag har hört att han kommer att lämna Elitserien, hans hjärta klappar för Färjestad och vill inte spela för någon annan klubb i Sverige. Det lutar som mest åt att han spelar i Tjeckien då deras hus inom kort är klart. Samtidigt har han familj som antagligen vill hem och leva där i deras egna hemland. Det är vad jag har hört men det får man givetvis ta med en nypa salt. Rundqvist lär knappast signa in Sevc igen jag tror att det blir en ny back inom kort.

 3. Robban Å

  Han klarar nog av att spelsa i NHL.. Men har han tillräcklig fysik för att palla 80 matcher? Tror att ett år till i ES skulle vara bra för honom, men då sitter jag lite i jäv. :D

 4. nåra lokala bilhandlare kan väl sponsra ihop till Martin Sevcs lön. Ut på fältet o börja samla ihop pengar nu Rundqvist.

 5. Gör om, gör rätt

  Är Sevc verkligen helt ute ur leken ?

 6. Lindström, Tollefsen, Lee, Klefbom, Grundel, Nygren, Larssonoch Andersson räcker. Andersson lika gammal som när Brodin slog igenom.

  Tro mig, ge killen chansen. Fysiken har han, mer rutin än när Brodin kom upp.

 7. Strickan

  Jag tippar att han spelar dem 8 första matcherna i Minnesota för att sedan lånas ut. Precis som Ottawa gjorde med Zibanejad i höstas.

 8. Utan tvekan. Brodin har gång på gång visat att han inte har några som helst problem att acklimatisera sig för varje ny miljö och framförallt nivå han än hamnar i. Borta i NHL poängterar mer än gärna tyckarna Brodins avsaknad av fysiskt spel men med ett sådant spelsinne och förmåga att höja sig för varje ny nivå kan vi konstatera att ett eller annat kilo hit eller dit är totalt irrelevant. Jonas Brodin spelar i Minnesota nästa säsong. Utan tvekan. //Simon

 9. swenlevin

  så är det nog