Hockeyförälder (uppdaterad)

På söndag ska jag ta steget ut och bli hockeyfarsa. Nåja, jag och sonen ska börja i Forshaga IF:s ”lek på is”. Ett sätt att får barnen att hitta balans och kordination på isen. Min son tycket att det ska bli kul – precis som jag.

Men det HÄR får mig att börja undra… Eller det får mig att vilja vara involverad i min sons hockeyspelande om han nu skulle vilja fortsätta. Det kanske är några hockeyföräldrar som läser bloggen och jag hoppas att ni, precis som jag, tänker efter lite.

När jag växte upp och vi blev för många så startade vi fler lag, fler träningsgrupper så att alla fick vara med. Visserligen uppdelade efter dåvarande förmåga, men inget var skrivet i sten. Man fick hoppa mellan lag och träningsgrupper och ALLA var välkomna.

Var bara tvungen att ventilera i förhoppning att några fler läser och tar till sig.

EDIT: Kom på förut att jag BÖRJADE spela hockey som 9-åring. Grabben insändaren fick SLUTA som 8-åring. Sjukt. Som någon på twitter skrev till mig: ”Om han inte lärt sig grunderna efter fyra år i en hockeyförening ska man byta ut tränarna. Inte 8-åringen.”

EDIT 2: Intressanta tweets om att insändaren kanske inte ger hela bilden har kommit fram. Läs här. Föreningen i fråga ska tydligen komma med ett svar också. Bra med fler sidor, sanningen är aldrig svart eller vit. Lätt att ryckas med och skriva i affekt. Men bra att diskussionen kan lyftas.

/Järpegård

2 responses to “Hockeyförälder (uppdaterad)

  1. Med den inställningen till hockey i ung ålder dödar man inte bara en karriär. Man dödar även intresset, alltså framtida biljettköpare, fans och så vidare… Tragiskt.

  2. Det är tufft. 8år är ingen ålder men då jag har följt ungdomshockeyn på nära håll genom en son som spelar i U16 i år har jag också märkt hur mycket tuffare det blivit år efter år. Det kryper ner i åldrarna. Det är trist. Glädjen försvinner och man som förälder får många gånger försöka vara ett ”bollplank” då frågorna kommer varför, hur osv.

    Hockeyn kan ta död på sig själv genom dom höga kostnaderna sporten går på redan i unga åldrar men även genom att ovanstående exempel peta t ex 8åringar. Det är inget bra och något måste styras upp från förbundet så det inte eskalerar för då kan det vara försent.