Tio minuter

Äsch. Vi hör så här. Börjar med lite roliga nyheter. Allsvenska topplaget (!) BIK Karlskoga vann det prestigefyllda derbyt mot Örebro. Vem som avgjorde? Givetvis Henrik Björklund som ni kunde läsa om i dagens VF.

• • •

För Färjestad tog det drygt 50 minuter att inse att det spelades match uppe i Luleå. Fram tills att Marcus Paulsson chippade in 2–3-reduceringen låg Färjestad hela tiden steget efter. Laget reagerade, som bäst, ute på isen i stället för att agera. Resultatet: Ett hockeylag mot en hönsgård. Att det bara blev 4–2 till Luleå känns nästan smickrande för Färjestad.

Marcus Paulsson var bra. Övriga: Inte godkända.
• För mig en gåta att inte PW får chansen att visa vad han går för flera matcher i rad. Inte Salák som förlorade matchen, inte alls. Men han känns inte het på något vis…
Lajunen och Lee – sära på dem snarast. Lee måste få chansen att vara offensivt fullt ut. Det kan han inte med Lajunen som backpartner.
• Några tänkta stöttespelare måste kliva fram, tänker främst på Connolly och Tollefsen.
Klefbom är saknad.
• Så även Micke och Berglund, mest för att all form av dynamik i kedjorna försvann med dem utanför laget. Ska dock framhållas att Leffe efter matchen inte alls försökte skylla något på skador, trots ”lockande” frågor. Med all rätt, den totala arbetsinsatsen ska inte bli sämre oavsett vilka som saknas.

Se så, spy ur er lite aggressioner här nu så ni kan sova gott i natt… ;)

/Järpegård

10 responses to “Tio minuter

 1. Gör om, gör rätt

  LTRN, att släppa Sevc var både småsnålt och dålig timing.
  Särskilt när både Brodin och Frögren lämnade.

 2. Hur många etablerade med bra lön har Skellefteå kontra FBK sedan tidigare. Sen svar nej, vi har inte samma ekonomiska muskler längre sett till rörelseresultat och biljettintäkter mot vad vi är vana vid. Många lag har kommit ikapp, pengarna på banken är en annan sak, men titta bara på Frölunda som spenderat bort hela bankkontot på satsningar som inte gett något.

  Just i detta nu har vi bra spelare med bra löner men som tyvärr för tillfället inte levererar just nu i denna stund. Lät ju inget bara för tre fyra matcher sedan när vi hade sex raka med poäng.

 3. Gör om, gör rätt

  Skellefteå har tydligen råd med Martin Sevc,
  men inte Sveriges rikaste klubb !!!

 4. Det är inte publiken i den enskilde supportern som sviker, kolla företagsläktaren där finns det stora tappet.

 5. Klockrent inlägg av Jon. ALLA vet vad vi saknar i Fbk, och även vad vi saknat i truppen i flera år. Connolly räcker inte till. När sedan Micke J är skadad så blir det så uppenbart. Agera Jönsson!!!

  ”Loob undrar varför d ä så lite publik. Ä d konstigt ? ? Dom ordnar massa aktiviteter bredvid isen. Kanske bättre att ha en bra produkt på isen”

 6. Kvarnström.

  Tycker det är konstigt att en stor klubb som FBK inte har förstånd/insikt m.m att ha en bättre scouting…Rödnäsan Steen har varit en katastrof tycker jag…och detta under X-antal år…

 7. Loob undrar varför d ä så lite publik. Ä d konstigt ? ? Dom ordnar massa aktiviteter bredvid isen. Kanske bättre att ha en bra produkt på isen.

 8. Gör om, gör rätt

  Mitt FBK hjärta blöder, Sevc går till Skellefteå.
  Färjestads nya backar levererar noll.
  Bra jobbat.

 9. Laget ä felkompomponerat.Ska d behöva ta förra säsongen och halva den här att inse d ? Finns noll spets framåt. Och försvaret som varit signum är bedrövligt.

 10. Fem I betyg till Calle Andersson, fyra till Paulsson, tre till Görtz, två till Fröberg och en till Holtet.

  Fbk bör sparka Lajunen då han tillför noll, ge Tollefsen en tydligare roll och kräva att de som ska bära laget gör sitt jobb vilket inte är fallet för tillfället.