”Mackan” i Växjö – en märklig tanke

Hoppas ni inte missat den här texten i dagens VF.
Snackade med Marcus Johansson efter träningen i går och nu har han minst sagt tröttnat på att inte lira hockey.
– Någonstans tänker jag spela inom väldigt kort tid. Jag saknar att spela hockey, man är fortfarande ganska ung och jag kan inte sitta och inte göra någonting. Jag vill bli en bättre hockeyspelare, då måste man spela matcher, säger han bland annat.
Och det anmärkningsvärda är alltså att det mycket väl kan bli så att Johansson hamnar i någon annan elitserieklubb.
Färjestad står fast vid sitt beslut att inte sajna lockoutspelare på korttidskontrakt men Johanssons agent Gunnar Svensson bekräftade att andra elitserieklubbar lämnat kontraktsförslag.
Och visst skulle det kännas märkligt att se Johansson i någon annan elitserieklubb, och givetvis skulle det bli väldigt snopet för Färjestad.
För i min värld känns det allt mer tydligt att klubbar nu kommer allt närmare att bryta den överenskommelse som finns i Hockeyligan.
Modo och Frölunda har gömt sig bakom att de bara plockat in för att ersätta skador på nyckelspelare. Men nu känns det som att nästa lag som plockar in kommer ha ”i det tabelläget vi befinner oss i har vi inget val” och där och då öppnas portarna för alla klubbar att plocka in precis vem de vill.
Och det är nog just den faktorn som gör att Jörgen Jönsson går runt med en liten klump i magen. JJ har varit tydlig med att han gärna skulle vilja plocka in Johansson – men att ”vi har ett styrelsebeslut på att inte göra det”.
Att han skriver på i Finland eller Schweiz tror jag Färjestad kunnat leva med – Växjö eller Rögle tror jag känns betydligt värre.
Oavsett lär vi snart få svar. Om ”Mackan” får som han vill kritar han på någonstans inom de närmsta dagarna.

/ Eriksson
– som för övrigt inte anser att lockoutspelare i elitserien är en mänsklig rättighet. NHL-spelare i NHL däremot…

One response to “”Mackan” i Växjö – en märklig tanke

  1. kanske måste FBK släppa lite på prestigen och låta honom spela i klubben