Granqvist – back i nästa liv

Skyndade mig från ena jobbet till det andra i dag. Fick därför chansen till ett långt samtal med Erik Granqvist efter Tre Kronors match mot Saláks Tjeckien. Det brukar bli så, korta samtal med Granqvist existerar liksom inte.

Vi pratade givetvis om Saláks kanonmatch mot Tre Kronor. Om det kan ni redan läsa här. Som ni kan se där pratade vi lite om de pååkningar som tjeckmålvakten råkade ut för. Det är sällan man får höra Granqvist arg – men när det kommer till spelare som kraschar in i målvakterna blir han oerhört irriterad. Det handlar givetvis på skaderisken, målvakter är inte skyddade för att ta emot smällar och är heller inte beredda på det. En omöjlighet om de även ska ha koll på pucken.

”Ibland önskar jag att jag fick vara back och stå framför mål och röja”, skojade Granqvist halvt på allvar.

Jag kan förstå hans frustration…

• • •

Vi pratade också om Åslund och Paulsson och förvandlingen som skett till den här säsongen. Granqvist hyllade Andreas Johansson som har jobbat hårt med forwards, bland annat med skott och kanske framför allt med att våga gå rakare mot mål. Verkar som Johansson helt klart hittat rätt i sin roll som assisterande tränare.

• • •

Som ni säkert redan uppmärksammat så missar Jonas Brodin JVM – ja, även om han läker känns det nog tveksamt att Minnesota skulle släppa iväg honom direkt efter en skada. Riktigt trist. Hade varit kul att se honom tillsammans med Klefbom igen…

• • •

Jo, snackade innebandy med Granqvist också. Ni kanske har läst det på andra håll, men jag kan lova att artikeln som kommer i VF i morgon kommer att bli läsvärd ändå…

/Järpegård

2 responses to “Granqvist – back i nästa liv

  1. Vad jag har förstått det som kommer det dröja någon match till innan han är spelklar.

  2. Är Jack tillbaka till matchen i Göteborg på tisdag?