Liksidig tärning den här säsongen…

Vad tror ni, har disciplinnämnden kastat bort den vanliga tärningen och börjat använda en med fyra prickar på alla sidor? Ja, för det blev ju fyra (3+1) matchers avstängning även för Magnus Nygren. Att det skulle bli en avstängning känns okej. Om fyra matcher är rätt? Svårt att säga ändå tycker jag… Måste ju ändå ställas i relation till tidigare straff…

Så här tycker Nygren själv: ”Skratta eller gråta? Pinsamt,” skriver han på twitter.

• • •

Max Görtz och Linus Fröberg från Färjestad samt Leksands värmlänning Jacob de la Rose i JVM-truppen. En forward ska visserligen bort innan turneringen, men helt klart kul med lite värmländsk krydda på årets höjdpunkt turneringsmässigt. Speciellt kul att det blev så många med tanke på att Oscar Klefbom och Jonas Brodin hade varit givna utan skador.

Hade Brodin varit med hade förresten Nor IK:s numer klassiska U16-lag haft tre spelare i truppen. Nu blir det ”bara” Fröberg och de la Rose.

”Sjukt stolt som både pappa och tränare”, skrev Thomas Fröberg på twitter förut.

Thomas som nu har hand om J20-laget tränade Nors U16-lag när det begav sig.

• • •

Apropå JVM tycker jag ni ska läsa det här inlägget av Linus Hugosson om att KANADA STOPPAR Mika Zibanejad.

• • •

Jävlar vad kul det ska bli med JVM ändå även om det är svårt att komma förbi det faktum att Sveriges lag hade varit SÅ mycket bättre med Klefbom och Brodin (om nu han hade blivit släppt) i laget. Där har ni ett backpar som säkert hade spelat upp emot 30 minuter per match i de viktigaste drabbningarna…

• • •

På torsdag spelar vi in det avsnitt av Hockeystudion som sänds på fredag. Känns som det har potential att bli det bästa hittills. Vi har ett litet tema som ligger riktigt bra i tiden känns det som… Inte missa!

/Järpegård

4 responses to “Liksidig tärning den här säsongen…

 1. Ronny Eriksson

  Nygren har minst två fel i vad han säger. Det första är kryddningen med svordom. Det kan man lämna utanför.
  Det andra är naturligtvis bristande insikt om brottet och riskerna med att agera som han gjorde. Frågar man på rättsvårdande inrättningar runt om i landet så kan det sitta människor där som säger precis som Nygren. Straffets uppgift är många gånger att ge insikt, att förändra beteenden. Med Nygrens kommentar får man intrycket att insikten är minst sagt bristfällig.

  Diciplinnämnden gör ett bra arbete. Det är inte enkelt, och det handlar om bedömningar. Alla är överens att vi måste stävja farligt spel. Det är mer än en hjärnskakning per elitserieomgång. Armbåge i ansiktet, så som den utdelades, tillhör avdelningen farligt spel. Sedan kan man invända att skadan kanske blev begränsad. Det är mycket att hänföra till lyckliga omständigheter -”tur”.
  Skulle gärna sett en annan attityd från Nygren, och jag tror att det skulle gynna honom långsiktigt som spelare och människa.

 2. Kanske, kanske inte.

  I många av fallen ligger ansvaret hos den som får tacklingen också även fast jag inte försvarar alla utdelade tacklingar från Färjestadsspelarna senaste säsongerna.

  Berglind i Brynäs tex. Måste ju förstå att tacklingen från Lundh kommer & skydda sig bättre?

  Nu kanske jag är ruskigt enögd? :)

 3. Men så har de orsakat flest hjärnskakningar också, tyvärr ska sägas

 4. 5+20 & inget mer hade räckt som straff på Nygren.

  Ursäkta språket men, Jäkla pajasar som sitter & granskar!

  FBK lär vara laget som straffats hårdast totalt sett senaste säsongerna?