Ett varmt tack och lite mjölksyratankar

Ni fortsätter att troget titta på Hockeystudion, ni ger oss uppmuntrande kommentarer här, via twitter och på Youtube. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till er! Utan er feedback hade det inte alls vara lika roligt att lägga ner den tid som vi faktiskt gör.

• • •

Tänkte berätta lite mer om träningspasset. Tanken var att jag skulle vara med lite på slutet. Trodde vi. Thomas Fröberg tyckte jag skulle vara med fullt ut. Sagt och gjort (missade en övning när vi gjorde lite intervjuer) och det var längesedan jag var så trött. Har man inte spelat hockey själv är det nog svårt att inse hur fysiskt krävande det faktiskt är. Mjölksyra är en sak – om det bara hade handlat om att åka skridskor. Men du ska ha rätt position. Röra dig med en hel utrustning. Hantera en klubba tillsammans med en studsande jävla puck. Då sätter sig mjölksyran i skallen snabbt. En enkel sarg-ut är inte så enkel efter ett tvåminutersbyte i boxplay. En viktig påminnelse när man i rollen som journalist kan bli lite väl gnällig ibland…

J20-laget förresten. Ett riktigt gôtt gäng som spelar en underhållande hockey. Ta chansen att kolla på dem när de spelar!

• • •

Riktigt sur förlust mot Skellefteå för Färjestad. Tror de flesta med två ögon kände att en förlängning hade varit logiskt.

Men jävlar vilken match det var!

Känslor, snygga mål, en chansning med uttagen målvakt som gick hem och så vidare. Skulle alla matcher se ut på det sättet skulle färre stolar gapa tomma i elitseriearenorna. Det är jag övertygad om.

• • •

Kollade lite på BIK Karlskoga förut också. Vilket power play laget har! Andra målet var magiskt snyggt. Pucken gled fint på snöret mellan Marcus Johansson, Marcus ”Lilliz” Nilsson och Daniel Wessner. Och det är ju inte utan att man tycker att det är lite trist att det inte är Färjestadströjan ”Mojo” spelar i så man hade fått chansen att se honom live oftare.

/Järpegård

10 responses to “Ett varmt tack och lite mjölksyratankar

 1. Jacob: Vad kul att få ett snabbt svar på den frågan, det var nämligen Marcus ”Lilliz” Nilsson och Henrik Björklund jag hade i tankarna.

 2. Martin: Svar på det kommer i dagens VF.

 3. Strickan: Det är nog inget problem med målvakterna. Vi har ganska konsekvent kört båda lika mycket. För er del har ni bara Salak, även om han är bra.
  Skellefteås lag i år är mycket bättre än förra årens lag med 2 raka silver. Jag tror på guld 2013, med Sevc. Kul förresten att han var +3 medan Tollefsen var -2. Norrmannen var själv delaktig i 2 av våra mål, när han blev tydligt rundad.

 4. säsongens miss av FBK att släppa Sevc

 5. när kommer en ersättare för klevbom?

 6. Finns det något intresse från Färjestad att värva någon från BIK Karlskoga tills nästa säsong?

 7. Ronerik: ”Ni” har inte målvakter för guld den här säsongen………heller.

  2011 bjöd Hadelöv FBK på ett mål per finalmatch & i våras va det Jockes tur att torska mv-kampen i en finalserie. I övrigt har ”ni” ett fint lag!

 8. Gör om, gör rätt

  Man saknar inte kon förrän båset är tomt.

 9. Visst, jag håller med Gör om, gör rätt när det gäller Sevc. Vi är glada i Skellefteå att han kom till oss. Vilken kille att ha när det blåser!
  Som jag skrev i ett annat sammanhang. Han kan vara skillnaden mellan silver och guld för oss.

 10. Gör om, gör rätt

  Det var en alldeles fantastisk match som innehöll allt.
  Gillar coachningen med att ta målvakten så tidigt.
  Bara två saker som drar ner betyget.
  Lite billigt att inte hålla 4-4 och få med en poäng, och att Sevc inte spelar i FBK.