Övertygande Färjestad till semifinal

Det blev inte ens match av det.
Färjestad var överlägset Slovan Bratislava och siffrorna kunde varit mycket, mycket större.
Läs mer utförligt om matchen här.
Konstaterar bara kort att…
…Christian Berglund fortsatt är stekhet.
…Slovan måste få fair play-priset i ET. För när Färjestad kom till spel utan Alexander Salák – då vilade man också förstemålvakten Jaroslav Janus och gav Branislav Konrád chansen istället.
Och när Färjestad saknade både Oscar Klefbom och Sanny Lindström, då lät Slovan lockoutbacken Ľubomír Višňovský vila också. Otroligt storsint gjort.
…Fröberg-kedjan fortsätter att imponera. Att nu tappa Fröberg och Görtz till semin mot Tappara är ett rejält avbräck.
…kvällens roligaste nyhet var inte att Färjestad vann. Det var att Sanny Lindström tweetade ut att han gick och la sig med ett leende på läpparna efter en dag utan huvudvärk. Det behöver inte betyda någonting, hjärnskakningar lever sitt eget liv. Men i de lägena gäller det samtidigt att glädjas åt det lilla.
…semifinalen mot Tapparas spelas på lördag kväll klockan 20.30. Tre och en halv timme tidigare möter Tommy Samuelssons Vienna Capitals Luleå i den andra semifinalen. Finalen spelas på söndag kväll, klockan 20, i Bratislava.

/ Eriksson

4 Responses to Övertygande Färjestad till semifinal

 1. Som värdlag kan jag garantera att Slovan Bratislava ville genomföra en bättre match än de gjorde.

  Att Slovan Bratislava inte var speciellt bra under inledningen av säsongen och speciellt under ET har en solklar förklaring, laget innehåller väldigt mycket nytt jämfört med det som spelade under fjolåret. Det säger sig självt, inget lag levererar bra hockey från ingenting i stort sett.

  Något man själv också gått ut med under ET innan seriestart, då såg man det som ett gyllene tillfälle att medverka i en turnering med bra status och motstånd inför inträdet till KHL.

  Samtidigt som Slovan gör en rätt dålig match gör FBK en ganska bra match, det kan göra att Slovan ser än sämre ut.

 2. Peter Andersson

  Eftersom dom blev mästare förra säsongen och lyckas vinna 17/33 matcher i KHL så borde dom förmå att vinna mer än 1/9(full tid) i ET om dom brydde sig.

 3. Peter Andersson: Det kanske är så enkelt att Slovan Bratislava inte är bättre.

 4. Peter Andersson

  Som jag och Robert pratade om på twitter igår, jävligt dålig inställning från Slavan, kanske ni kan prata med Kulon om ET status och rykte när ett av värdlagen bara orkar vinna en match och får ändå spela i slutspelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera