AIK heta i jakten på Marcus Nilsson

För några veckor sedan avslöjade vi att Färjestad studerar Bik Karlskogas värmländska spelgeni Marcus ”Lilliz” Nilsson noga.
Men FBK har konkurrens.
Enligt källor är AIK riktigt heta på 21-åringen och ska redan ha erbjudit ett tvåårskontrakt som beskrivs som lukrativt för en spelare som han.
Även Växjö ska finnas med i dragkampen.
Färjestad då?
Nja, vad jag förstått finns där ett intresse men man är samtidigt lite tveksamma.
Var inne på det i förra blogginlägget och just Marcus Nilsson är ett typexempel, värvar FBK honom m å s t e han ges en offensiv roll med möjlighet att producera.
Att ha honom i en fjärdekedja är bortkastat.
Och ser man till offensiva platser i nästa säsongs lagbygge finns inte alltför många öppningar. Jack Connolly har redan kontrakt och givetvis kommer Färjestad försöka förlänga även med Mikael Johansson.
De två har redan varsin roll i PP som speluppläggare, precis den roll som ”Lilliz” nästan skulle vara tvingad att få.
I mina ögon borde man oavsett ge honom en chans.
Han sa själv ”att spela i Färjestad vore en dröm” och en värmlänning med hans unika talang kommer inte fram alltför ofta.
Han är en spelare som faktiskt lockar folk till att ta sig till hallen och kolla.
En faktor som inte bör – och får – underskattas i dessa tider.

/ Eriksson

3 responses to “AIK heta i jakten på Marcus Nilsson

  1. Har sett Lilliz några matcher tror helt klart att han skulle tillföra mycket positivt. Men håller mä att han inte ska sättas i en fjärde kedja. Problemet kan va att d börjar bli för många av hans storlek i laget. Måste ha in mer muskler om vi ska kunna mäta oss i ett slutspel tex.

  2. Nu är ni lika naiva som kvällspressen. Okända spelare, sin roliga spelstil till trots, säljer inte extra lösbiljetter. Precis som att spelare i mängden från NHL inte gör det. Läs Alex Steen.

  3. det är klart Lilliz ska till oss