Kvällstidningsfest

Har varit bra fart i Hockeysverige och Hockeyvärmland trots – eller kanske på grund av – att Färjestad hade spelledigt.

Per Ledin gjorde det han är bäst på. Kröp så långt under skinnet på Carl Söderberg att han fick lika bra koll på skåningens insida som en röntgenapparat. Där märktes det att Söderberg inte spelat slutspelshockey tidigare, en sådan idiotgrej ska inte få hända. Sen kan vi snacka hur mycket som helst om cross-chekingar i förra slutspelet – men det är klart att Söderberg ska stängas av.

• Sett att några Frölunda-twittrare vill ha Joonas Vihkos huvud på ett fat. Inte sett det själv, men finnens hån mot Frölundabänken skapar givetvis enorma rubrikmöjligheter för kvällspressen.
• En tappert Bik Karlskogas säsong tog slut efter förlust hemma mot Oskarshamn. Känns som ett lag som kämpat så tappert med enorma skadeproblem förtjänade ett bättre öde. Men tror ändå att laget hade fått svårt att hävda sig i en kvalserie. Någon gång måste ju bensinen ta slut. Å andra sidan är det ”Bofors” vi snackar om…
• Tungt för Färjestads juniorer. J20-laget tappade allt i den tredje perioden som man förlorade med 5–1 borta mot Malmö. Till slut skrevs förlustsiffrorna till 7–3. J18-laget förlorade i sudden mot Skellefteå. Båda lagen har dock goda chanser till revansch på hemmaplan. En seger var på fredag respektive lördag och det blir avgörande matcher i Karlstad.
Grums ledde med 3–0 mot Grästorp efter tio minuter i kvalserien till division 1, men tappade och förlorade till slut med 5–4.  Kvällens enda glädjeämne med värmländska ögon var Forshagas 3–1-seger mot Arboga i samma serie.

/Järpegård

6 responses to “Kvällstidningsfest

 1. Gör om, gör rätt

  Har nu sett alla fyra kvartsfinalerna. Slutspelet är igång.
  Härliga matcher, många mål, hårt spel, tyvärr över gränsen ibland.
  Måste säga att firma Ledin och Jämtin, kanske inte världens bästa
  hockeyspelare, skapar rubriker. Rubriker drar publik.
  Kanske därför det nästan alltid är utsålt i Kinnarps arena.
  Måste medge att jag saknar tiden då Ledin och Kåberg härjade
  som bäst i FBK. Någon som håller med mig.
  Nu ser vi fram mot kvällens drabbning i Ö-vik.

 2. Visst är det i grund och botten samma sak. Men olika situationer måste ju ses individuellt. Klart Joensuu skulle straffats hårdare i fjol och klart Söderberg ska straffas hårt i år. Där är vi nog alla överens.

 3. Enligt mig är det ingen skillnad på en crosschecking i ansiktet & en crosschecking i ansiktet.

  Ledin & Söderberg är på varandra i hela bytet.

  Domare & DN har ingen linje utan det blir olika påföljder varje gång.

 4. Strickan: Jag satt också igår och svor över svunna straff. Men i ärlighetens namn är det ju faktiskt en ganska stor skillnad. Joensuu och Sanny gnabbades öga mot öga medan Söderberg åker upp bakifrån och sätter klubban i huvudet på honom. Oavsett vad Ledin sagt eller hur många släktingar till Söderberg han må påstå ha indikerat samlag med så får det inte brinna i huvudet på honom så där. (Men ja, tycker samtidigt det är lustigt hur i Jönköping crosschecking i ansiktet bara är fult vartannat år).

 5. NWT skriver att Dif Pontus Åberg är så gott som klar för FBK nästa säsong! Ett jättebra nyförvärv i mina ögon men frågan är om det är sant? Gräv i detta vf-sporten :)

 6. Annat regelverk i vinter? Jag menar, Joensuu fick bara 5+20 för sin crosschecking i nyllet på Sanny i fjol. Vad är det för skillnad?