Tre kvar – ska tre bort?

Efter att ha varit lediga i går torsdag återsamlas Färjestad nu på fredag förmiddag och kör ett träningspass.
Återkommer givetvis med rapporter därifrån, men tills dess kan ni fundera på det här.
För i och med värvningen av Pontus Åberg, och kontraktsförlängningen med Marius Holtet, har nu Färjestad tolv seniorforwards under kontrakt för nästa säsong.
Hade en diskussion med Jörgen Jönsson om truppbyggandet, ni kan läsa hela texten här, och han sa bland annat.

”Min tanke är att vi ska ha tolv forwards när elitserien startar. På försäsongen kan man alltid ha någon mer”.

Med utgående avtal på Mikael Johansson, Marcus Paulsson och Erik Thorell använde jag alla mina samlade mattekunskaper och ställde följdfrågan:

• Jag gissar att alla tre inte blir kvar?
– Nej, det blir de inte.


• • •
Samtidigt skriver Expressen att det är klart att Paulsson lämnar och nämner Växjö – vilka vi redan avslöjat är intresserade – KHL eller Davos som möjliga destinationer.
Och kontraktsförhandlingarna med Mikael Johansson har det redan skrivits om.
Min gissning just nu: Max en av tre blir kvar – men jag skulle inte bli förvånad om alla tre lämnar.
Jönsson sa som sagt att han vill inleda säsongen med tolv forwards, men att man på försäsongen kan ha någon ytterligare.
Jag skulle inte bli förvånad om trion ovan lämnar samtidigt som Färjestad gör en offensiv värvning till, Jönsson har ju tidigare pratat sig varm om en mer fysisk powerforward.
Då får 13 forwards slåss om tolv platser till premiären.

• • •
Jag och Jönsson vidrörde även de juniorer som nu blir överåriga, som Joakim Nygård och David Rundqvist.
Bli inte förvånad om Färjestad förlänger,  låter dem vara med på hela försäsongen för att sedan hitta en lämplig klubb i allsvenskan där de kan få rejält med istid och utvecklas för att sedan kallas hem vid behov.
Vilka av sistaårsjuniorerna, alltså de födda 1993, tycker ni Färjestad borde behålla inom organisationen?

• • •
För övrigt en riktigt grym hockeykväll som väntar även om Färjestad inte spelar.
• I Ängevi ishall möts Forshaga och Grums i division 1-kvalet. Vid seger under ordinarie tid är Forshaga klart för division 1.
• I LLA möter Färjestad J20 Luleå i den andra kvartsfinalen. Vinst och man är klart för slutspelet i Örebro.
• Och i Billerudhallen spelar Färjestad U16 den här helgen nästa gruppspel i U16-SM och även de ställs mot Luleå. Huddinge och HV71 är helgens övriga motståndare för det talangfulla laget med Rasmus Asplund i spetsen.

/ Eriksson

5 Responses to Tre kvar – ska tre bort?

  1. Fredrik: Tycker inte det är konstigt på något sätt faktiskt , Holtet har ett Färjestad hjärta och skulle täcka en puck om vi så leder en match med 5-0 han är blan dom spelare som går i bräschen för vårat måtto Stort hjärta hårt arbete han har dessutom ett tungt skott som han borde avlossa mer, Hillding är en mångsidig spelare som kan leverera poäng och leverera i försvaret så jag kan inte dela din syn , beträffande Paulsson förstår jag däremot besvikelsen hade jag fått bestämma hade man gjort sig av med Micke Johansson , Thora , och sattsat på att förlänga med Paulsson , Micke är mest bara skadad , Thora levererar inte så mycket heller , Rundqvist , Nygård ska det givetvis sattsas vidare på riktiga talanger .

  2. Känns för dåligt / surt att Hilding och Holtet får stanna medan en av våra poäng bästa – Paulsson får gå. Har både Rundqvist & Jönsson satsat på att få bort alla som gör mycket mål på senare år (?) . Hatten upp för båda Rundqvist & Nygård dom har gjort det bra.

  3. rundqvist visa framfötterna mer på några byten än fröberg på hela säsongen… hade vart intressant att se en ren 93 kedja med åberg-rundqvist-nygård.
    gör fortfarande ont i mig att de förlängde med hillding, hade velat haft in en större kraftfullare center istället nu när bastianens offensiv inte kommer för ens i slutspelet nu för tiden.

  4. Behåll både Nygård och Rundqvist, låna ut eller låt de kriga för en plats.

  5. Swen Levin

    Rundqvist och Nygård ska va kvar och helst Paulsson,annars kan Mike erbjudas ett ettårskontrakt.Thorell har inte glatt någon denna säsong

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera