Stort grattis, Örebro

Där någonstans bakom skägget finns en väldigt nöjd Emil Kåberg.
Foto: Scanpix

Är givetvis en stolt värmlänning ända in i benmärgen. När jag gifte mig spelades Värmlandsvisan som ingångsmarsch. Men faktum är att Örebro har en plats i mitt hjärta efter flera år som student där. Där har jag träffat vänner för livet och jag känner mig alltid hemma när jag hälsar på. Och tillsammans med en FBK-supporter och en Frölundait har jag stått på ståplatsläktaren och kollat hockey när Örebro harvade i division 1. Innan satsningen var igång. Det känns inte som det var speciellt längesedan.

Nu, fem, sex år senare är Örebro klart för elitserien. Och jag tycker det är jäkligt skoj av flera anledningar.

Örebro har en mångmiljonär i Mikael Fahlander som sin kanske störste supporter. Ingen finansiär som lämnar om det går lite trögt. Det finns en nybyggd arena. Sen har Örebro SK trillat ur allsvenskan i fotboll – nu har ishockeyn chans att blir störst i stan.

•  •  •

Och där avgjorde Linköping i sudden. Också rätt roligt måste jag säga… Känns som en riktigt het matchserie. Blev inte mindre het av den här starten.

• • •

Några anledningar till att glädjas med Örebro: Marcus Weinstock (Färjestad BK), Jens Skålberg (IFK Munkfors), Jonas Karlsson (Kils AIK) och Johan Motin (Bofors IK). Ett gäng värmlänningar helt enkelt…
Och nog värmer det många FBK-hjärtan att se Emil Kåbergs glädje i Ängelholm.

Så, kort och gott: Grattis Örebro!

/Järpegård

p.s. Leksand är ju typ klart också. Där känner jag mig dock väldigt tudelad. Sett till hur klubben skött sin ekonomi. Men kul för Pelle Prestberg och Jacob de la Rose.

3 responses to “Stort grattis, Örebro

  1. Swen: Leksand har vad jag vet känat miljoner på denna kvalserie så den ekonomiska biten är nog löst och hellre föredras ett lag med en publik som är mer än både Timrå ,Rögle hade med tanke på hur publik delen har förlorat i Elitserien , svider bara att se Prestberg med Dalmasarna .

  2. Swen Levin

    inte roligt med Leksand,konkurslag ska inte spela i elitserien

  3. Kommer svida i hjärtat att se Kåberg i ett annat lag.