Skellefteå tackar Färjestad för ”guldvärvningen”

Skellefteå vinner SM-guld i år.
På något annat sätt kan det förstås inte sluta.
Inte eftersom mannen med guldbyxorna, Martin Sevc, spelar i laget.
Sevc har vunnit SM-guld med Färjestad vid tre av fyra försök – och är nu på väg att göra det igen med Skellefteå.
Sevc har varit sig lik även i norr. En klippa kort och gott. En klippa som jag vet att många hellre hade sett i Färjestads tröja.
I Expressen läser jag att Skellefteås general manager Lars Johansson tackar just Färjestad för den lyckade värvningen.
– Jag kollade med Färjestad och pratade med några ”innanför väggarna”. Det gick bra och därför tog vi honom, säger han.
Skellefteås assisterande tränare, Bert Robertsson, är inte sen att hylla den tuffe backen.
– Han är en klippa. Han skickar signaler till laget och de är jätteviktiga för oss. ”Vi är och vi ber inte om ursäkt för någonting”. Det är en viktig kugge när matcher står och väger. Han går i bräschen och det är många som hänger på. Han är stenhård, säger Robertsson till Expressen.

/Hedlund

16 responses to “Skellefteå tackar Färjestad för ”guldvärvningen”

 1. Håller med 054, om M.Sjögren går till Linköping är d tungt. Är verkligen den spelartypen vi behöver,tyngd och spelsinne som kommer till sin rätt mot tyngre motstånd och i slutspelsplats hockey. Inte såna som Hillding som försvinner när d blir slutspel.

 2. Saken hör till den att man kanske inte hade råd att satsa ändå som man gjorde inför 08/09. Klubbens dyraste lag genom tidigerna. Jo man tog ett guld förvisso, men det kostade kanske mer än det smakade. Klubben gick 4,5 miljoner back men räddades av en försäljning av Herrgården på 6 miljoner kronor.

 3. LTRN: det var lättare ekonomiskt att resa sig för färjestad då plus att de var ett attraktivare lag att spela i. blir inte lättare när de tvingas skära i spelarbudgeten pga att inte folk kommer på matcherna och mindre sponsring. men absolut resa sig är ett måste även om det behövs lite tur/skicklighet. kommer kanske ha nåt mellan år om det inte klickar ordentligt för nygård åberg görtz och de yngre och producerar och tar över generations växlingen smärtfritt :)

 4. om mattias sjögren blir klar för linköping så är det riktigt dålig jobbat av färjestad, den center tyngden de skulle behöva istället för klena hillding.
  kanske inte nån poäng maskin men satan så viktig!
  wennberg hade jag som sagt velat ha till fbk, hade vart kul att sett åberg och wennberg leka ihop, säker på att han kommer bli hur bra som helst och lyckas i frölunda.
  brunnström i gammal form hade vart nåt, men en riktigt dyr chansning tyvärr…

 5. Vi hade respass två år i rad mot LHC 07 och 08. Katastrof skrek hela Värmland, allt var pest och pina, folk spydde, åkte in och ut på psyket, folk bad till högre makter, folk började boka in sina egna begravningar med mera. Men man reste sig åter och tog två nya guld.

 6. Helt rätt SAIKs börs är inte större än vår, däremot hade större utrymme i den jämfört med oss.

  Nej Connolly hade en svår första säsong i Elitserien, men gjorde det klart godkänt med tanke på förutsättningarna, framför allt skadan han hade var inte att leka med.

  En storhetstid varar aldrig för evigt. Semifinal två år i rad, är ju skamset.

  Vi blir inte yngre? Jo det är precis vad vi blir med spelare som Görtz, Åberg, Westlund, Fröberg med flera.

  Det som oroar mig mest är det som händer/inte händer utanför isen än jämfört med på den samma.

 7. Inte utan att man blir lite avis på konkurenterna när d bara dammar in nyförvärv som man gärna skulle sett i Fbk iaf en hel del av dem. För att vara ett framstående lag så måste man ha en första kedja som producerar och är ett ständigt hot. Men dom som ska vara d nu blir ju knappast bättre lr hungrigare och inte yngre heller för den delen. Nej lite självransakan vore på sin plats ang publiksiffror,det är laget på isen som folk betalar för att se.

 8. Tack FBK för många fina säsonger men nu tror jag att storhetstiden är över.
  Med en start på 2000-talet med ny arena attraktivt lag utsåld arena hade man ett försprång mot dom flesta lagen.
  Nu när alla lag har i stort samma inkomster( TV-avtal centrala sponsorer)
  Vinnaren blir ju den som fostrar egna ungdomar och ger dom möjlighet att spela på en hög nivå samt har den bästa överblicken över möjliga värvningar
  inom landet.Hur mycket bättre var Conoley?än några av våra egna 20-åringar? Beror denna plötsliga spariver på att det har blivit en alldeles för stor overhead kostnad i FBK

 9. Känns inte bra i ett Fbk hjärta nu när man ser hur d dammar in intressanta namn hos konkurentarna som man hjärna hade sett hos Fbk ist. Avsaknaden av en stark producerande första kedja är stor. och dom som ska bära en sån nu,blir varken bättre lr yngre. Man behöver inte vara nån hockey proffesor för att lista ut att d ser dystert ut. Nej lite självransakan vore på sin plats inom föreningen,det är laget på isen som styr publik intresset.

 10. Swen Levin

  Saiks börs är inte större än vår,vi borde självklart behållit honom

 11. Gör om, gör rätt

  Håller med Jon, profiler säljer biljetter och nu saknar ju truppen helt profiler.
  När Färjestad var den ”enda” toppklubben i Sverige så fick man ju dom spelarna man ville ha. Nu finns det ju flera klubbar som är med och krigar om spelarna så Färjestad är ju inte ett självklart val längre.
  Och hur man kunde släppa Sevc är ju fullständigt obegripligt.
  FBK ledningen kan sitta med sina dumstrutar på.

 12. Thomas Pedersen

  Namnet ”Färjestad” tar inte guld av sig själv, det har vi sett nu två år på rad med respass i semifinal där många spelare har fallit ur ramen när det gällt som mest. Absolut en godkänd säsong men när målsättningen alltid är guld så är det ändå ett misslyckande.

  Tuffa skador denna säsong och visst tusan saknades Sanny och Klefbom när vi i stället fick Ari Vallin som bitvis var fantastiskt dålig rent ut sagt. Dessutom undermåligt boxplay, något som FBK tidigare har varit bäst i världen på i min mening och i takt med ”onödiga utvisningar” så har man lagt krokben på sig själva.

  Hoppas man ändå behåller Lee och Salák, man lär ju knappast behöva sälja dem för att överleva ekonomiskt? In med en skicklig powerforward, sedan kör vi!

 13. En slutspelsplats är väl inte orealistisk. Kom igen??? Lee och Salak lär ju ersättas även om en ny Lee inte går att hitta för samma peng. Däremot kan jag hålla med om att truppen i år och som det ser nästa är är lite väl tunn för att lansera kampanjer som FBKs marknadsvadelning gör. Visst internt ska man ju alltid gå föt guld men även FBK måste väl ha lite beskedlig realism i sitt tänk. FBK4ever

 14. Profiler i laget som säljer biljetter skulle d stå.

 15. Känns ärligt talat riktigt illa att se Sevc i ett motståndar lag när man vet hur mycket han betyder. Framför allt i ett slutspel. Verkade som Fbk inte lyfte ett finger för att behålla honom. Åter igen kvalitet kostar. Enda man hör ifrån Fbk numera är att d ska sparas och åter sparas. Med den truppen dom har nu så är d falsk marknadsföring om dom tjatar om guld nr 10. Både Lee och Salak lär ju ryka.Realistiskt sett så är en slutspelsplats tveksamt. Skicka Röymark och ta in lite spets. Sen så va förlängningen mä Hillding en budget variant. Vad finns d för profiler i laget säljer

 16. Vad ska man med killar som Sevc till när man kan få en sån som Ari Vallin? ;)