Silly season 13/14 – 6.0


Ludwig Byström, här i till vänster i mitten av högen med Modospelare, är klar för Färjestad. FOTO: SCANPIX

Målvakter:
1. Alexander Salák (13/14)
2. Fredrik Pettersson-Wentzel (15/16)
• Inget nytt

Backar:
1. Anton Grundel (13/14)
2. Ole-Kristian Tollefsen (13/14 +1)
3. Ville Lajunen (13/14)
4. Niklas Arell (15/16)
5. Magnus Nygren (13/14)
6. Wilhelm Westlund (15/16)
7. Ludwig Byström (14/15)
8. –
• Modos lovande back Ludwig Byström bekräftades på måndagen, 18-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt på 1+1 år och ska enligt Anders Steen slåss om den åttonde backplatsen. Har en lite strulig säsong bakom sig men potential finns helt klart så det räcker att bli över. Nu gäller bara att visa den på isen.
Dessutom blev det som bekant klart i helgen att Chris Lee lämnar så även om Byström nu är klar finns minst en (beroende vad som sker med Nygren och Tollefsen) backplats kvar att fylla.

Forwards:
1. Per Åslund (14/15)
2. Rickard Wallin (13/14)
3. Jack Connolly (13/14)
4. Patrik Lundh (13/14)
5. Max Görtz (13/14 +1)
6. Christian Berglund (13/14)
7. Anders Bastiansen (13/14)
8. Martin Röymark (13/14)
9. Linus Fröberg (14/15)
10. Joakim Hillding (14/15)
11. Marius Holtet (15/16)
12. Pontus Åberg (14/15)
13. Joakim Nygård (14/15)
14.
• Inget nytt.

/ Eriksson

21 responses to “Silly season 13/14 – 6.0

 1. Nej verkligen inte, istället kanske man behöver se över personalen istället och kanske göra som MoDo.

  Nej jag tycker man måste, precis som Loob är inne på agera aningen försiktigt. De rena miljonerna i övergångspengar behövs just nu i själva kassan för att stärka och täcka de hål som finnes så de inte rasar än mer.

  Klubben blöder, thats the fact.

  Vi kanske skall vara glada för att vi nu får åtskilliga och viktiga miljoner som kanske gör att vi fortfarande kan hålla kvar viktig personal kring laget, det som utvecklar spelare och får den biten att fungera. Att vi idag skulle införskaffa mer personal på kansliet finns inte på kartan, tror att raka motsatsen kanske är mer av sanning.

  Salak och Lee är inga direkt underbetalda spelare, ger du nya spelare kanske lite av en sign on bonus och sedan ger dem en del av deras löner tror jag faktiskt man kan komma långt. Skulle du toksatsa alla miljonerna står du där igen nästa år.

  När man tappar så mycket som man gör på marknadssidan kanske det är just de här miljonerna som räddar oss från att bli ett nytt MoDo, i alla fall ett år till.

 2. Gör om, gör rätt

  Det enda som kan dra mer publik är ju bra och intressanta spelare.
  Håller med Jon fullständigt.

 3. Om pengarna inte ska läggas på spelarbudgeten vart ska dom då läggas ? På ännu mer kansli personal lr. Nej gör några vettiga värvningar nu ist,så vi får ett slagkraftigt lag och en rolig säsong att se fram emot.

 4. Swen Levin

  rätt igen LTRN och en målis

 5. En del av försäljningspengarna behöver inte nödvändigtvis läggas på spelarbudgeten.

  Frågar du mig blir det en mv, back och en forward.

 6. Gör om, gör rätt

  Nu borde väl kapital frigjorts för Sevc, Frögren och en powerforward.

 7. Swen Levin

  Strickan:du hänger med dåligt.Inför förra säsongen när alla klagade över bl.a värvningen av Chris Lee så försvarade jag Runken hela tiden.Och jag tror vi kanske kan få ett hyggligt lag kommande säsong med,men är lite otålig då det i princip bara är junisar som värvats

 8. Jag är övertygad om att det här är helt rätt! Pågående generationsväxling, en elitserie som inte genererar så mycket pengar som förr och en ambition att stå för hårt arbete, stort hjärta!

 9. Swen Levin: När skrev du något positivt här? :)

 10. Innebär det då med automatik att det kan komma etablerade spelare efter det?

  En sak utöver, vart går gränsen mellan etablerat och next generation.

 11. Swen Levin

  håller med gör om gör rätt,bara next generationspelare värvade

 12. Gör om, gör rätt

  Snart är truppen fulltalig. Väntar fortfarande på förstärkningarna.

 13. Håller med Robin,skulle behövas nån lr några med spets. Alltså som lockar fler åskådare.Vi inbitna går ju på matcherna ändå,finns ingen som sticker ut.Nu menar jag inte nån utopi värvning men gärna Frögren som är populär hos alla och nån forward av dignitet. Skulle gärna sett en Kåberg typ ist för Röymark som verkligen är för anonym för den rollen han har.

 14. Vad är det som säger lågbudget när man inte värvat färdigt, måste man värva de dyraste först?
  Dessutom är det en mindre lucka jämfört med fjolåret att laborera med då många går in på sitt sista kontrakt nästa säsong.

  Vilka profiler tappar vi, och vilka av dessa var verkligen profiler innan fjolåret. Knappast hade någon kunnat ana vilken succé Lee skulle blivit.
  Åberg kan mycket väl bli en profil, för att inte tala om spelare som redan finns och som kan ta än större steg.

 15. Verkar bli en lågbudget säsong om dom kör på den inslagna linjen. Och en stor saknad av profiler. Är ju inte så man kommer att springa benen av sig för att se första matchen lr ispasset.

 16. Lees poäng gav inte guld det heller, jag tror mer på bredden än på enskild spets. Lees poäng är inget man ersätter så bara rakt av, det var ju aningen extremt så att säga. Samtidigt skriker många på mer tyng också i backlinjen.

  En mer offensiv roll till en kille som Grundel till exempel, när det gäller powerplay kanske, och varför inte Grundel med bra skridskor tillsammans med en Arell som inte heller går av för hackor.

  Byström ska ju naturligtvis inte ersätta en sådan som Lee men jag tror att det kan öppnas dörrar för andra i och med Lees flytt.

  Låt säga ändå att det blir Frögren som siste back in. Vi har offensiv i Lajunen och Nygren, vi har skridskor i Grundel, Byström och vi har tyngd i Frögren och Tollefsen. Jag hoppas och tror jag får rätt. Arell kommer överraska på många sätt.

 17. Swen Levin

  ja du har rätt LTRN gällande Paulsson kontra Görtz,men alla Lees poäng då? vi föll dessutom i ett mediokert slutspel utan snipers.Vi ska ju inte bara bli lika bra,vi ska bli bättre

 18. En annan sak bara, hur snabbt måste en spelare ersättas. Ska man värva så snart som möjligt eller ska man gå på djupet och verkligen rama in det man vill ha?

 19. Sätter pengar på att det kommer in en forward, med både storlek och produktion.

  Tror man till slutbestämmer sig för att ta in Frögren, trots allt. Köper inte riktigt snacket med Tolle ut Frögren in.

  Dessutom tror jag mycket på de unga spelarna. Foolk ropar efter en målgörare. Kan en sådan som Görtz dubbla sin målskörd är han ikapp Paulsson, bara en sådan sak. Connolly hade ett tufft försår, han kan mycket väl ta ett steg till. Lundh hade inget bra år, här finns produktion att ta utav.

  En tung back och en tung forward in tillsammans med många unga duktiga på gång, för att inte glömma potentialen i Åberg. Simmar lugnt.

 20. Ser riktigt dåligt ut. Just nu känns vi inte som ett topp 4:a lag. Får också känslan att Färjestad har problem med ekonomin, att inte ta tillbaka Frögren är skandal.

 21. Swen Levin

  mycket tunnt ock klent hitills,inga poänggörare har ersatts