Silly season 13/14 – 6.2

Målvakter:
1. Fredrik Pettersson-Wentzel (15/16)
2. –
• Norske landslagsmålvakten Lars Haugen är precis som Joakim Lundström ett namn på Färjestads lista med tänkbara ersättare till Alexander Salák. Läs mer här.

Backar:
1. Anton Grundel (13/14)
2. Ole-Kristian Tollefsen (13/14 +1)
3. Ville Lajunen (13/14)
4. Niklas Arell (15/16)
5. Magnus Nygren (13/14)
6. Wilhelm Westlund (15/16)
7. Ludwig Byström (14/15)
8. –
• Inget nytt.

Forwards:
1. Per Åslund (14/15)
2. Rickard Wallin (13/14)
3. Jack Connolly (13/14)
4. Patrik Lundh (13/14)
5. Max Görtz (13/14 +1)
6. Christian Berglund (13/14)
7. Anders Bastiansen (13/14)
8. Martin Röymark (13/14)
9. Linus Fröberg (14/15)
10. Joakim Hillding (14/15)
11. Marius Holtet (15/16)
12. Pontus Åberg (14/15)
13. Joakim Nygård (14/15)
14. Tomáš Hyka (tryoutkontrakt)
• Bara några dagar efter att Jörgen Jönsson sagt att ”vi letar inte aktivt efter någon forward” presenterades den lille, rappe och tekniske tjeckiske högerforwarden Hyka. Får ett tryoutkontrakt där han ska bevisa att han är bra nog. Draftades förra sommaren av Los Angeles Kings, spelade året innan en träningsmatch med Philadelphia Flyers. Ett mål i den matchen gjorde att Flyers ville skriva kontrakt, men strul med kollektivavtalet gjorde att det inte blev något.
Passar även på att direkt lära er hur Färjestads nye spelares namn uttalas.

/ Eriksson

73 responses to “Silly season 13/14 – 6.2

 1. Swen Levin

  Överens kan vi i alla fall va att i skrivande stund är truppen väldigt tunn

 2. Men om du satsar hårt och inte når resultat, vilket inte alls är speciellt svårt i dagens hockey, är det väldigt enkelt att se hur det kan gå genom att vända blicken 25 mil söderut längs västkusten.

  Färjestad handlar just nu smart sett till hur marknaden för svensk hockey ser ut, då menar jag inte orden värva spelare.

  När hörde du senast om att FBK skulle kunna tänka sig extern hjälp för en enskild spelare. Aldrig

  Säger en del om hur läget är just nu.

  Nu vet jag att du inte har sifforna i den bemärkelsen.

  Men om du ser till publikintresset idag i Karlstad och Värmland med onejd, hur mår det värmländska näringslivet.

  Du kan ju ändå trots allt beräkna lite sett till de sista årens trupper och publiksiffror, samt de dyra kontrakt som redan klubben sitter.

  Vad hade du gjort?

 3. Om inte dom nämnda spelarna varit mä und 2011 hade dom varit flera miljoner från d resultatet dom hade då. Alltså d kostar mer att inte satsa. Varje extra hemma match i ett slutspel betalar mycket av spelarnas löner bla. Men visst man är inte garanterad att gå långt fast man har en stark trupp,men chanserna är ju bra mycket större. I och med d,så blir d mer publik när man spelar mer matcher. Så visst kom d mer publik und den säsongen.

 4. CZ är ett kapitel för sig och naturligtvis något föreningen tyvärr får dras med, ingen kul ryggsäck alls.

  2009 minus 4,5 milj, men man sålde Herrgården och gick 1,5 plus, men som sagt utan Herrgård så ja
  2010 4,5 minus
  2011 plus minus noll
  2012 2,5 minus

  Uppgifter finns i olika arkiv att söka

 5. Gör om, gör rätt

  Vill väl minnas att man gick med plusresultat de säsongerna som Sevc , Frögren mfl var med och spelade hem SM guld.
  Hur många säsongskort måste man sälja för att betala lönen åt sparkade tränaren Niklas Czarnecki då ? Han har ju kontrakt till 2014.

 6. Åter väntar jag också på svar på frågan.

  Varför kom inte publiken när man värvade spelare som Sevc, Prestberg, Frögren, Walllin, Berglund och man behöll en sådan som Axelsson?

  Där har man verkligen namnen som Färjestadspubliken älskade.

 7. Jon/054

  Ni har delvis rätt i den saken, Färjestad kan inte idag liksom alla andra föreningar i Elitserien välja och vraka hur som helst när det kommer till nyförvärv eftersom vi har en otrolig konkurrens från KHL.
  Kanske har det också varit som så att FBK har haft det väldigt lätt för sig att värva eftersom man tidigare haft väldigt mycket intäkter.

  Nu har man inte lika mycket och framför allt så är det oerhört tufft på företagssidan.

  Idag har spelarna generellt sett större löner än vad de hade för tio år sedan, däremot har intäkterna för inte ökat i samma takt, de står istället still och trampar på samma plattform.

  Är det någonting som man är medveten om i FBK så är det att man inte bara kan välja bland spelarna, därför kanske man istället är extra noga i rekryteringen.

  Robin

  Jag skrev i viss mån ett bättre, när det kom till att lägstanivån är högre än i fjol. Däremot har vi ju naturligtvis tappat i form av offensiv bland de defensiva spelarna, men så har inte Jönsson värvat färdigt heller.

  054

  Paulssons agent ringde redan i oktober till FBK då man ville veta vart FBK stod i frågan om en eventuell förlängning. Sett till de tidigare säsonger, hur har Paulsson levererat då? Skulle man redan då förlängt med honom alltså utan att man kanske skulle veta hur han skulle producera i år, då pratar vi chansning.

  Gillar verkligen Paulsson, trevlig kille som alltid snackar. Men tidigare år kanske jag önskat lite mer från hans sida när det gäller produktion sett till lön.

  Mattias Sjögren hade man inget intresse för enligt uppgift, hans två senaste säsonger har knappast varit lysande.

  Slarvade bort Dick Axelsson, en kille de var i kontakt med när styrelsen krånglade i Frölunda. MEN vad ville Dick själv då? Var det bara Färjestads fel eller kanske var det som så att Dick själv ville till Frölunda?

  Hillding och skador, han levererade då säger ni. Är väl bara ett bevis på att han kan i så fall. Nej Hillding kanske inte är min största favorit så, men FBK visar ju att de tror det finns större potential, dessutom en kille som faller inom löneramen.

  Färjestad kanske inte har de möjligheterna alla gånger som de hade under början på 2000-talet, därför kanske idag det är viktigare att värva yngre, billigare än färdigproducerat och snordyrt.

  Sedan skall inte intresset överskattas.
  Jag frågade flertalet personer inom föreningen, just kring en sådan som Dick Axelsson. Just då stod FBK med en full trupp, hur många säsongkort skulle krävas bland sådana som redan inte köpt för att Dick skulle vara intressant ur rent ekonomiskt perspektiv.

  200 stycken, var svaret. (sittplats)

  Då är frågan, hittar man 200 stycken nya säsongskortare för sittplats på grund av en enda spelare som Axelsson.

  – Nej

 8. Håller med dig fullt ut 054. Tiden när spelarna stod i kö för att spela i Fbk ät förbi,men d förstår inte Jönsson och dom andra verkar d som. Många underliga beslut som tagits åt d negativa hållet.

 9. LTRN Undrar om du är anställd av Fbk eftersom d bara är du och Jönsson som tycker att vi har ett bättre lag nu. Då menar jag så som truppen ser ut just i dagsläget. Men hoppas fortfarande att d rasslar in nåt bra nyförvärv.

 10. LTRNÄr d så svårt att förså att dom har ett MYCKET sämre lag nu än säsongen som va. D behöver man inte va nån Tarasov för att räkna ut. Alltså i dagsläget har dom den sämsta truppen sen jag skaffade kort säs 76-77 med undantaget 94. Man får ju se vad dom tappat kontra vad dom fått in. Går inte att ersätta Lee och Salak så är d ju bara. Och att hitta en back som producerar i närheten av Nygrens produktion med en rimlig peng är heller inte så troligt.Sen får vi hoppas att Åberg kan axla lite av Paulssons produktion. Och nån som kan sälja några extra säs kort är spelartyper som Juha Matti altonen

 11. känns som färjestad/jönsson gjort det väldigt lätt för sig i år och där emellan kommer lite slarv med bland annat när paulsson som ville förlänga sitt kontrakt redan i december. förlängningen med hillding kommer jag aldrig förstå mig på, åkte och gömde sig en hel säsong, levererade dock under andra säsongen när skador kom men är ingen slutspelsman och kommer aldrig bli! hur missade de en sån som mattias sjögren istället? slarv med kommunikationen? han är en klassisk fbk center ala mattias johansson. dick axelsson är en som säljer säsongskort, känns även där som de slarva bort honom… de sitter på kontoret och tror fbk har samma dragningskraft som förr känns det som tyvärr… chris lee hade de garanterat bra koll på vad han kunde, iaf andreas johansson även om den succé han gjorde vad med ett extra plus. det är bara upp till bevis nu jönsson nu när nygga sticker också… känns som ett lag med potential men är en vääääldig chansning att alla ska leverera! realistiskt skulle linus omark vara en som säljer biljetter för lee/salak miljonerna. den jag helst hade sett i fbk tröjan är jonas andersson.

 12. Gör om gör rätt

  Att allt skylls på FBK eller Jönsson i person.

  Som du själv skrev om Jönsson och Sevc, med tanke på de pengarna Sevc söer i sina kontrakt idag, och den budget som Jönsson har att röra sig med. Är det ens lönt att då vara i kontakt med honom, och framför allt när man redan har haft honom i föreningen och man visste redan då hans framtidsplaner, varför kan det ens vara märkligt. Jag önskar själv Sevc till laget alltid agar i veckan, men inser dock att så kommer inte bli fallet.

  Robin

  1. Vad menar du med patetiskt, vet du vad Jönsson menar med LAG. Vi kommer inför vintern att få ett lag med en högre lägstanivå i laget jämfört med ifjol, det anser jag i viss mån är ett bättre lag. Framåt sett har vi tappat spelare i form av Johansson och Paulsson.

  En av spelarna spelade hälften av matcherna, den andre gjorde bra med poäng under en hel säsong, andra gången det händer på 5 säsonger.
  Övertygad om att det finns så otroligt med potential i vissa spelare som mycket väl kan då in och göra lika många mål som Paulsson i år. Lyckas en sådan som Görtz dubbla sin målskörd är han ikapp (som exempel).

  Vinterns lag har oerhörd potential, hand upp på alla de som trodde på den succé som Lee gjorde i vintras!
  Exakt vad säger att Åberg inte skulle kunna bli en likvärdig succé på forwardssidan?

  Visst jag kan sakna NAMN (Sevc som exempel, men Sevc ville denna gång något helt annat själv också), men eftersom Jönsson inte värvat färdigt än heller så avvaktar jag med att kalla honom för patetiskt.

  Många pratar om spelare som säljer säsongskort och så vidare, vilken spelare skulle idag sälja idag säsongkort om han kom till FBK? Som skulle kunna vara realistiskt också med tanke på den budget som STYRELSEN tilldelat sportchefen att jobba med.

 13. Gör om, gör rätt

  Vad menar du med enögt LTRN ?

 14. Swen Levin

  2 backar med offensivt tänk och en riktig sniper måste in om ambitionen är slutspel långt fram i april.Jönsson är patetisk och vill sälja säsongskort när han säger vi är bättre än förra säsongen

 15. Jönsson säger att dom har bättre lag nu än förra säsongen.Vilka tror han att dom kan lura ? Patetiskt och desperat. Fast han kan ju säkert inte säga nåt annat för herrar Loob och Emanuelsson.

 16. Knappast konstigt om du frågar mig. Förstår verkligen inte hur ni kan se på saker så oerhört enögt. Sevc själv sade redan innan han skrev på för Färjestad nu senast, det blir tre-fyra år i Sverige innan det är dags att flytta hem. Han håller på med ett hus tror jag hemma i Tjeckien och påpekade redan då han ville rota sig hemma.

  OM nu Färjestad mot förmodan helt plötsligt skulle få råd med honom i år när man inte gjorde det förra säsongen, och man har haft ett intresse för honom så är jag övertygad om att man slagit en signal till Ales Volek. Ales har säkert i så fall OM det funnit intresse från Sevcs sida sagt att man kan föra diskussioner. Dock tror jag i detta fall att Ales och Sevc varit helt inställda på en comeback i KHL och nu föll det sig också i Prag.

 17. D har sagts tidigare kvalite kostar. Då är d ointressant. Hade varit perfekt med Sevc.

 18. Gör om, gör rätt

  Jönsson har inte ens varit i kontakt med Sevc, märkligt är bara förnamnet.
  Vi har tydligen redan en stark backuppsättning.

 19. Swen Levin

  målvaktsfrågan var det minsta problemet

 20. Jon

  När de värvade namn som Sevc, Berglund, Wallin, Prestberg och Frögren. Man lyckades dessutom behålla en sådan som Axelsson i truppen. Varför minskade trots det publiken jämfört med året tidigare?

 21. Daniel Taylor va d visst.

 22. Pw får tampas mä en transatlant i buren. Har inte hört namnet dock.

 23. Hoppas alla inser att dom väljer en väg som inte varken supporters lr sponsorer kommer till gagn. Och därigenom ännu mindre intäkter och intresse av att köpa säs kort och sponsring mm. Vem vill lägga pengar på en ointressant och dålig produkt. Sen kan dom stå där och gnälla hur dåligt mä intäkter dom har. Ett par bra spelare kan va skillnad på några extra slutspelsmatcher.