Räkna inte med en forwardsvärvning

Snackade lite med Jörgen Jönsson tidigare i dag och han var rätt tydlig med att det inte kommer bli någon mer forwardsvärvning innan säsongen startar. Det trots att Christian Berglund kommer missa säsongsinledningen. I stället väntar man med att låna ut Linus Fröberg som tanken var först.

Mer troligt är det att Färjestad värvar en back, även om jag fick känslan av att det då kommer att handla om ett korttidskontrakt. Inte speciellt sannolikt att Jonas Frögren återvänder till LLA med andra ord. Även om Jönsson inte stängde dörren helt för ”Frögga”.

Läs mer i torsdagens VF.

/Järpegård

16 responses to “Räkna inte med en forwardsvärvning

 1. Swen Levin

  kan kosta många baklängesmål att ständigt sitta utvisad

 2. Varför vill inta Andreas ha Frögren i laget? Tror faktiskt på senaste värvningen, Vilja kommer man långt på. ”typ Kåberg” Hoppas alla har det bra i värmen! Snart går vi in i kalla ishallar och tittar på träningsmatcher=)

 3. Varför dömer många ut vår nye Kåberg
  Kolla you tube han kan ju spela hockey också
  Hur bra var Kåberg som hockey spelare inte landslagsmässig i alla fall
  Ge grabben en chans hoppas domarna gör det samma

 4. Jag antar att killen lirade i Wales PGA NHL-lockouten om ni inte minns den. Hoppas detta kan bli en injektion i laget och vi kanske får en kille som går direkt mot mål istället för att vända ut i hörnet.

 5. Swen Levin

  men karln är ju forward och har så varit i 12 olika klubbar utan att överproducera precis,ett riktigt stolpskott,men är han gratis kan han väl få köra några byten

 6. När det gäller den typen av spelare finns det väldigt få säkra kort.

  Många med den spelartypen, har kanske inte det taktiska i kroppen, de har liksom inte själva ishockeyn i sig då är det väldigt lätt att det också blir väldigt fel.

  Kåberg till exempel är långt ifrån någon bra hockeyspelare men han förstår det, han lär sig det. Kåberg var också bara han ett lån från allra första början och knappast något säkert kort.

  Bara för att dra en jämförelse.

  Vilken liga det handlar om är fullständigt odramatiskt egentligen, det kan finns tusen olika orsaker till varför han hamnade där också. det behöver inte ens ha med statusen på själva ligan att göra.

 7. Frågan är från vilken liga nästa spelare kommer ifrån ? Låt vara att d är en try out spelare och att han är billig. Varför hålla på mä halvmesyrer. Ja jag vet vi har inte sett han än. Men varför inte värva säkra kort om man ändå ska värva.

 8. Kan inte säga att jag har bra koll på honom, men de jag pratade med idag som känner till mer om honom vet att han har andra styrkor. Visst tillåts det tacklingar i dagens Elitserie, problemet är kanske att det finns för många som är för dåligt utbildade både på hur man delar ut samt tar emot en tackling.

  Självklart kommer killen att ha ett extra öga på sig och det tyder väl lite på att det händer lite saker kring honom. I mina ögon ”KAN” detta bli en bra injektion för laget om det faller så pass ut att han spelar på det sättet att klubben anser att det är värt att ha honom kvar. Tydligen skall det vara en kille som jobbar stenhårt varje byte och som gärna gör det lilla extra för publiken.

  Något måste ju ändå finnas där så att säga, hade det enbart varit för kastade handskar hade aldrig AJ funderat ens på att ta in honom. Visst jag är inte övertygad om att detta är rätt, men jag tycker agerandet från FBK är rätt.

  Kostar inget
  Är det bara tillfälligt är det inget kontrakt att lösa
  Visar det sig nu när han ändå är här, jo det är en spelartyp vi saknat. Vi kanske skall kolla på ett mer permanent alternativ.

  En kul grej anser jag, där man visar att man ändå är öppen för saker och ting, man vill pröva.

  En sak är jag dock övertygad om

  Det var den att FBK fortfarande skulle göra någonting i truppen, men som sagt om det blir permanent eller inte är oskrivet. Och nej, jag tror inte man är helt färdiga heller.

 9. Thomas Pedersen

  Du verkar ha väldigt bra koll på killen LTRN! Hoppas du har rätt men jag förbehåller mig rätten att vara oerhört skeptisk.

  Svenska ligan tillåter varken hårda tacklingar eller så mycket som en liten mjuk handske i ansiktet på motståndaren och du kan räkna med att hela domarkåren kommer att ha ögonen på den här killen innan han ens har snörat på sig grillorna på svensk mark för första gången.

  Tror mer att detta är ett långskott, rättare sagt en icing-puck.

 10. Vad är det som säger det Pedersen? Han kanske har andra saker i registret än bara kastade handskar. Vad jag vet har han inte varit avstängd för fula tacklingar och liknande med han smäller på i varje byte, täcker skott och sticker näsan i blöt. En spelare som inte kostar en krona, och en spelartyp laget saknar. Bättre ta in honom än en halvdan kille som för ett år direkt och som ska tjäna pengar från start.

  4-5 minuter varje match, in och smäll och jobba hårt. Bättre honom än att förstöra en junior till (Lex Thorell)

 11. Thomas Pedersen

  DiDiomete lär ju även vara avstängd ”dag för dag”. Luktar skumt av denna ”värvning”.

 12. Swen Levin

  dag för dag enligt Anders Steen

 13. Läste precis en tweet från MrMadhawk att den här spelaren skrivit på sin twitter att han ska spela med FBK i vinter.

  Devin DiDiomete ‏@deeds2424 2h
  Excited to be joining Färjestad BK of the Swedish Elite League. #Karlstad Sweden next Friday.

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11320

  Är han powerforwarden FBK saknar?

 14. Någon som vet vilka nummer som gäller för Belle, Stafford, Taylor & Hyka?

 15. Förslag på en powerforward trots allt? Dick, Omark….

 16. Swen Levin

  Ge Frögga ett år,det accepterar han nog och är värd