Fem frågor och fem svar i ET-premiären

Satte mig på pressläktaren i kväll för att försöka hitta svar på en del frågor jag har på vinterns upplaga av Färjestad.
Här har ni frågorna och de svar jag tyckte jag fick.

• PW fick starta. Var det ett tecken som vi bör lägga någon vikt vid?
Ja, det tror jag faktiskt. Kanske inte på det sättet att ”PW” ska ses som målvakten att peta. Men känslan är att målvaktsduellen i Färjestad är mer öppen än den varit på tre år. 2011 var ”Torpet” den givne ettan, i fjol Salák. Skulle inte bli förvånad om båda målvakterna når över 20 grundseriematcher i vinter.

• Kommer Garret Stafford ha en rimlig chans att fylla den gigantiska lucka Chris Lee lämnat efter sig?
Om vi jämför honom med Chris Lee i den form han var i våras? Inte en chans.
Om vi jämför honom med Chris Lee vid samma tidpunkt i fjol? Möjligt, men ändå tveksamt.
Känslan efter debuten: Kommer fylla sin roll i PP och samla en del assist och stänka in ett antal mål. Men det skulle förvåna mig oerhört om han blev lika tokdominant som Lee var.

• Hyllade Connolly-kedjan med Åslund och Görtz, kan de bli det drivande förstakedjelok FBK behöver?
Inte alls omöjligt. Leif Carlsson sa tidigt att det fanns vissa formationer de var lite extra intresserade att se hur de skulle funka. Givetvis var Åslund-Connolly-Görtz en av dem.
”Jöööörtz” har växt tre-fyra decimeter i sommar och tar för sig på ett helt annat sätt när han kan använda sin storlek i närkampsspelet och hålla undan backarna. Åslund är loket som driver formationen på samma sätt som ”Norda” drev Jönsson-ligan och Connolly ser lika bra ut nu som i fjol vid samma tidpunkt.

• Hur mjuka handleder har egentligen Tomáš Hyka och Pontus Åberg?
Bland de mjukare i laget, utan tvekan. Kollega Järpegård sa det bra om Hyka. Han har lite av den där målgörar-känslan över sig. Letar instinktivt högt så fort han får chansen och styrde dessutom in en puck.
Åberg syntes mest i PP där han matchades som back, formationen med han, Wallin och Röymark var annars ganska blek. Skulle nästan våga sätta en tusing på att FBK:s ledarteam har Christian Berglund inskriven i den formationen i stället för Röymark när de suttit och funderat ut tänkbara formationer.

• Exakt hur irriterande är Devin DiDiomete?
Rätt så, faktiskt. Visade direkt att han vet sin plats i laget då han var den som i ett byte direkt åkte fram till HIFK:s Mika Partanen och sa att tacklingen mot Joakim Hilldings huvud inte på något sätt var okej.
Dock tveksam om han har skridskoåkningen för att ”hinna med” att vara tacklande och irriterande i SHL.

/ Eriksson

One Response to Fem frågor och fem svar i ET-premiären

  1. lite av eldprov i kväll för pöjkera i kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera