”PW” menar allvar

Hade förra helgen ett väldigt intressant snack med Fredrik Pettersson-Wenztel, ni vet han app-kungen som då och då behagar att ställa sig mellan stolparna i ett ishockeymål också.
Han sa många intressanta saker, men vissa stack ut lite extra.
Som om det faktum att han nu känner sig redo för en större roll.                                                                                              FOTO: SCANPIX

”Det är klart jag vill spela fler matcher än jag gjort de två senaste åren. Jag känner mig mer än någonsin verkligen redo att spela mycket, vara en toppmålvakt både i European Trophy och SHL. Jag ser verkligen fram emot säsongen. Det känns mer öppet”.

Och hur han tränat i sommar just för att klara av en sån roll.

”Att bli lite starkare, framför allt i ben och bål vilket är väldigt viktigt för en målvakt. Om jag känner av det? Svårt att säga, men jag känner mig pigg och stark, det är det viktiga. Jag känner att jag orkar spela det spel jag vill spela”.

Leif Carlsson sa redan då att han räknade med att ”PW” skulle få stå ”många fler matcher” jämfört med förra säsongen och att både Färjestadstränaren och ”PW” menade allvar med vad de sa fick vi ett bevis på under fredagskvällen.
Såg inte matchen, men alla rapporter talar om en storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel som nästan på egen hand gav Färjestad en 2-1-seger mot Zürich.
Och även om det givetvis lär bli Danny Taylor som får chansen på lördagen mot Zug valde Färjestads tränartrojka att matcha ”PW” i matchen de på förhand trodde skulle bli tuffast på Schweiz-resan.
Hockeysveriges Uffe Bodin flaggade i VF redan i juli för att han trodde på ”PW” som Färjestads förstemålvakt redan i vinter.
Jag skulle inte bli förvånad om han får rätt.

/ Eriksson

One response to “”PW” menar allvar

  1. Kan bara bekräfta att PW ensam vann matchen mot Zürich. Grymt bra och enda baklängesmålet kunde han inte göra nåt åt. Imponerade mer än Taylor på de båda matcherna i Schweiz.