Blek insats mot ett blekt motstånd

”Linköping var inte alls på tårna och därför var det dåligt av oss att inte kunna hålla ledningen och få med oss segern”
Orden kommer från Andreas Johansson till TT efter förlusten i Linköping.
Själv pratade jag med Leif Carlsson som var mer än lovligt besviken och kritiserade i stort sett allt utom Danny Taylor och Bastiansen-formationen i kvällens 2–3-förlust i Cloetta Center.
För att ett så blekt Linköping som Färjestad mötte i kväll ändå till sist står där med tre poäng är givetvis ett kvitto på Färjestads bleka insats.
Knappt några långa anfall och väldigt få ordnade uppspel. Dessutom ett PP-spel som Leif Carlsson beskrev kort och gott med ”bedrövligt”.
Om försäsongen såg bra ut så är det lika lätt att konstatera att SHL-inledningen inte direkt blivit vad Färjestad önskat.
”Vi har just nu svårt att hitta någon som leder laget när det går tufft” sa Leif Carlsson.
Det gäller nog att hitta det tämligen omgående. Två förluster, varav en efter straffar, är givetvis ingen kris och än finns ingen anledning till alltför stor oro. Men blir det förlust även borta mot Frölunda på torsdag får lördagens hemmamatch mot Leksand helt plötsligt en väldigt ”måste-stämpel” över sig.

/ Eriksson

5 responses to “Blek insats mot ett blekt motstånd

  1. Till Strickan:

    Jag jublar!!!!!!

  2. Leif? Hallå? Vart är du ikväll?

  3. Deprimerande är bara förnamnet!
    Visste inte att ET höll så låg kvalité.

  4. extrraträning med bara pp vore nog inte helt fel

  5. Verkar som många FBK-fans är kyliga. 53 omgångar kvar och tio lag till slutspel. Ja det är klokt i att inte låta sågen gå. Förhoppningsvis behövs den inte och vi kan se fram mot ett mer väloljat FBK-maskineri framöver. Men vårt adelsmärke, backspelet och spelet i egen zon har en bit till FBK och SHL- klass ärligt talat. Jag ska bita mig i tungan och inte försöka oroa mig för backspelet förrän det gått någon månad till.