Hade nog fel ändå

Med ett dygns betänketid får jag nog revidera, åtminstone rubriken, som kom ut på VF.se i går. Att förstakedjan med Wallin, Åberg och Nygård leder laget. Det gör de så klart till viss del. Men när jag tänker efter var det nog ändå linan med Bastiansen, Röymark och Lundh som sopade manegen åt Färjestads offensiva krafter. Jag vet inte hur många närkamper vid sargerna i offensiv zon som trion vann. Men det var många. AIK blev tröttare och tröttare. Färjestads kreativa spelare fick på så vis större och större ytor. Orkar Bassekedjan fortsätta spela så match efter match (känns dock omänskligt) så är nog mycket vunnet.

• • •

Apropå Nygård, som givetvis fick dela uppmärksamheten med Pontus Åberg efter matchen i går. 93-kullen som Färjestad fostrat är imponerande.
Jonas Brodin (Nor IK) – given i Minnesota i NHL.
Oscar Klefbom (Hammarö HC) – just nu i AHL, men lär förr eller senare vara en del av Edmonton i NHL på allvar.
•  Max Görtz (Frosta HC) – given i en toppkedja i Färjestad.
•  Joakim Nygård (Skå IK) – samma där, just nu given i en av FBK:s toppkedjor.
•  Linus Fröberg (Nor IK) – inte långt från SHL-material. Verkar göra det bra i SSK.
• David Rundqvist (Hammarö HC) – har gjort det bra i Bik Karlskoga.

Visst, det är inte rena FBK-produkter. Men de har förädlats och och utvecklats i föreningen. Även om den processen fortsätter lär det dröja innan vi får se en sådan kull igen. Det verkar dock som 97:orna med Oliver Kylington, Rasmus Asplund, Joel Eriksson Ek, Henrik Neubauer och Adam Werner (alla redan med landslagsmeriter) har något på gång. Men det är fortfarande 16-åringar vi snackar då.

• • •

I mitt twitterflöde har dagens stora diskussionsämne varit den rekorddåliga publiksiffran mot AIK. Har följt det ihop om att komma med någon egen analys och sanning för problemet. Men jag låter bli. Jag har inte svaret. Framför allt för att det inte finns bara ett. Biljettpriser, parkering, resväg, underhållningsvärde, avsaknad av profiler, tillgängligheten på tv och så vidare… Alla är viktiga faktorer. Tror dock att kollegorna Hedlund och Ekberg (han heter så nu) har fördjupat sig lite i ämnet, så missa inte VF i morgon.

/Järpegård

19 responses to “Hade nog fel ändå

 1. Martin Solberg

  ERIK – Håller med dig ang. HockeyTipset. Tippade själv oftast fbk vinst men till mitt försvar så va de i början av säsongen. Nu har alla spelat emot alla.
  Gick faktiskt in å ändrade nu, eftersom nu vet man mer hur fbk har spelat å hur känslan är vart de är på väg. Vi vann ju sist mot Modo å tror på vinst ikväll oxå.

 2. jag vet inte om ni är naiva eller inte, men om ni är sportintresserade eller vill kala det för hockeyintresserade så borde ni se att Färjestad spelar dåligt. Att det inte går att jämföra med tidigare inledningar. NÄ, MEN FBK ÄR ALLTID SÄMST I BÖRJAN, MEN DET VÄNDER. Inte denna gången, för dom är faktiskt så dåliga. Som när jag tippar på Vf:s hockeys tips så kan man se att ungefär 289 av 300 tror alltid på färjestad seger. Hur svårt är det då att vinna? Grattis Daniel, för jag tror fortfarande att alla kommer tippa på Fbk. Och gratis fbk att vi har nya brodin som är nya lidström nu. vilket tydligen alla nya svenska talanger är.

 3. För stor Kostym

  Nu bör det nog hända nåt i både lag och bås…Andreas Johansson bör nog spotta ut tuggummit, dock inte på sin ack så värdefulla TIGER kostym…Dags för blåstället kanske och lägga ner glidarfasonerna, verkar ju ändå inte gå hem hos damerna…inget HJÄRTA eller harmoni i spelet och vart tog kultbärarna vägen…Älskar den bitvis inkompenta skaran av fans som raljerar medgångssupporter gång efter annan när publiksnittet sjunker….Fråga: Varför ska jag betala mina surt förvärvade pengar till en klubb/förening som sköts lika bra som Landstinget i Värmland…Publikintäkter förtjänar man, behövs ingen raketforskare för att räkna ut ekvationen högt pris+dålig produkt+dålig självinsikt..

 4. Undrar om Jönsson fortfarande tycker dom har varit bra hitils. Dom har den publiken dom förtjänar med d här totalt profillösa lag. Ja och utan hjärta också föresten.

 5. Putte Blomqvist

  Kan det vara så att Brunnströms personlighet inte passar in? Sportsligt har han ju jättehög kapacitet.

 6. Martin Solberg

  Både Connolly å Görtz är på G. Ge dem lite mer tid som kommer de att leverera. Åslund måste skärpa sig annars blir han bänkad. Varför Berglund vart bänkad istället för Åslund är för mig en gåta. Ang. Brunnström så tycker hellre att de ska ta in Prestberg å sätta honom i 4e femman till att börja med.

 7. Känns ändå som Conolly har börjat hitta tillbaks till lite bättre spel. Stafford kan man inte säga något om ännu, kort försäsongsträning och borta ett tag nu sen hjärnskakningen. Får ge honom mera tid för att anpassa sig till spelet. Tror inte på några spelarbyten nu utan bara att köra på och hoppas att en efter en kuggar i och den gröna maskinen börjar leverera på allvar.

 8. Vad sägs om Prestberg istället för Connolly eller Hillding? Lundh kan ta en centerroll. Vi får en värmlänning med näsa för mål och som dessutom kan spela på backplats i PP med ett bra skott, förmodligen bättre än Staffords.

  Nå? Realistiskt?

 9. Swen Levin

  tycker ändå att vi visar en viss klass när vi möter spelande lag.Lag som Växjö som bara ställer upp en försvarslinje har vi alltid haft svårt för

 10. Martin- Jo vi har fullt på forwards sidan,men man får göra plats genom att göra sig av med en lr två som inte tillför nånting alls. Typ connolly,Röymark tex. Ungtupparna ska självklart vara kvar. Att d saknas spets framåt är ju knappast nån nyhet. Fast d beror ju på vad dom har för målsättning. Nedre lr högre halvan av tabellen.

 11. Martin Solberg

  Jon – Vi har väl redan fullt på forwardssidan? Å vem av ungtupparna vill han plocka bort isf? Själv så ser ja hellre dem än Brunnström. Enda ja kan tänka på är Åslund, men även där så har ja hellre kvar honom.

 12. En mycket bra fråga Putte. Hade gärna sett honom i Fbk igen.

 13. Putte Blomqvist

  Varför tog inte Jönsson Brunnström?

 14. Det är många som har en övertro på Åslund, han är ingen ledande spelare som man bygger laget runt utan han är en kompletterings spelare som är väldigt beroende av att hans kedjekamrater är bra.

 15. Värva Fabian Brunnström! Snälla!! Vad säger VF och ni om det?

 16. Martin Solberg

  Åslund hade ja i åtanke redan förra året. Är för många brända avslut å så även i år. Duktig spelare å så men tror han behöver ombyte, som i att byta till ett annat lag.

  Connelly är dock på G, medans Görtz inte fått spela så mycket pga alla boxplay.

 17. Ärligt talat har inte Wikegård rätt ? När hade Fbk ett så fel komponerat lag sist. Räcker inte med några energiska ungtuppar. Resten har betong handleder. Ifjol saknades d muskler på backsidan när Sanny och klefbom försvann. Nu finns d Ingen som kan dirigera spelet. Och framåt ska vi inte ens prata om :(

 18. Swen Levin

  så är det Martin,vi har ett reservkapital so0m det kan lossna för

 19. Det finns några spelare som måste höja sin nivå.
  Connolly, Görtz och Berglund t.ex gör ett och annat bra byte så dom kommer troligtvis igång framöver, men Åslund däremot är märkligt osynlig i matcherna.