Ett svårgreppbart Färjestad

Har väldigt, väldigt svårt att greppa den här vinterns Färjestad.
Satt framför tv:n och blev imponerad av en stark bortainsats mot HV i lördags.
Efter två perioder i kväll och en 2–0-ledning var känslan att även om prestationen var långtifrån femstjärnig så var ändå tre stabila poäng på väg in.
Men så.
Fem insläppta mål varav ett i powerplay.
Färjestad såg tröttkört ut. Den enda formationen som verkade ha ben som fortfarande orkade trampa på var den med Hillding-Åslund-Lundh.
Lika svårgreppbart då att Åslund hamnade på minus tre i plus/minus, Hillding och Lundh på minus 2.
”Vi har en hel del att jobba på” sa Andreas Johansson efter match.
Han hade heller inte svårt att förstå att publiken sviker när resultaten uteblir som de nu gjort i säsongsinledningen.
4 551 är den tredje sämsta publiksiffran någonsin i Löfbergs Arena, alla tre har noterats den senaste veckan.
Färjestad har helt klart en del att fundera på. Både nere i omklädningsrummet och tre våningar upp i kansliet.
För helt klart går frågorna hand i hand.
• Kommer segrarna kommer publiken.
• Och kommer publiken är chansen större att Löfbergs Arena på nytt  blir den hemmaborg den varit för Färjestad många säsonger.

/ Ekberg (som nu när han gift sig och är klar med det har som ”bröllopslöfte” att börja blogga mer igen)

10 responses to “Ett svårgreppbart Färjestad

 1. Martin Solberg

  Olof Eriksson – Precis min tanke oxå! Jag tycker det är roligare å kolla på ungtupparna å lokala förmågor än ”stjärnor” å importer.
  NHL intresserar mig inte, bara en sån sak.
  Roligare å kolla på Åsa å veta att han är ifrån samma ort som mig. Eller att Brodin kommer ifrån grannkommunen. Spirade Christian Berglund i Karlskoga(blev utvisad också) för ungefär 20 år sedan å nu gillar att kolla på honom flyga fram. Gillar när många stannar i x antal år, så att man hinner å lära känna dem.
  Jönsson Ligan, Kåberg, Wallin å Berglund, Basse å Holtet mfl.
  Denna berömda ryggrad många pratar om men som få tyvärr får behålla. Kan kanske va en av orsakerna till att publiken inte kommer till matcherna, för att de inte hinner å lära känna dem innan de åker utomlands?

 2. Olof Eriksson

  Tycker FBK kan ta ett lugnare år och plocka upp sina egna adepter som står och väntar på en chans. Det kan vara så att publiken kanske vill ha lite av eget kött och blod. Ett lag ska inte behöva köpa nya spelare från andra länder bara för att någon går sönder. Vad kan dessa inköpta ha för klubbkänsla? Nej, Vi vill ha hemmafolk i laget då kommer även publiken tillbaka. Kanske ska börja högst upp och sparka, det har blivit lita av inavel redan på toppnivån.

 3. En anledning till att man inte ens var intresserade av Sjögren är nog att man hade 5 centrers under kontrakt. Wallin, Hillding, Connolly, bastiansen och fröberg.

 4. Klockren analys av LTRN. Har själv undrat om ens Fbk va intresserade av M Sjögren,exakt en sån spelartyp som behövs på forwards sidan. Finns absolut ingen tyngd framåt. Och föreningen bör ta sig en funderare på vad herr Steen uträttar egentligen.

 5. Får helt enkelt börja spela hemma fast borta.

  Lär ju dra fulla hus i Munkfors, Forsghaga, Arvika osv så får vi slut på tjatet om den uteblivna publiken också :)

  På sex hemmamatcher har FBK dragit in 5p….

  BORTATABELLEN 2013/2014:

  1. Brynäs, fem matcher – 12 poäng
  2. Örebro, fem matcher – 10 poäng
  3. Leksand, fem matcher – 10 poäng
  4. Färjestad, fyra matcher – 9 poäng
  5. Växjö, sex matcher – 9 poäng
  6. Skellefteå, fyra matcher – 8 poäng
  7. Frölunda, fem matcher – 7 poäng
  8. Luleå, fem matcher – 6 poäng
  9. Modo, fem matcher – 6 poäng
  10. Linköping, sex matcher – 6 poäng
  11. AIK, fem matcher – 5 poäng
  12. HV71, fem matcher – 3 poäng

 6. Martin Solberg

  Tyckte att de flesta gjorde bra ifrån sig igår, tom Niklas Arell som fick iväg några farliga sott på mål. Åslund har återigen svårt med avsluten. Han fick ju chansen redan efter 30sec.
  Connolly är G å fick även spräcka sin nolla. Joakim Hillding gör bra ifrån ikväll med två mål. Sällan ja ser honom dålig.

  Att folk ska komma till hallen bara för de vinner är nog en sanning med modifikation. Först så måste de vinna hemma! Sen kunna hålla en ledning!
  Sätta sina chanser å inte som Åslund, bränna dem. Spela underhållande hockey som mot SAIK å HV.

 7. Boltic var en dominant i bandyn under några år. Nu harvar de i lägre serie, konkurshot etc.
  Månne samma utveckling vara på gång med vårt FBK?

 8. Kanske säger mer om Hilldings centerspel än produtktion. FBK har gått ut och slagit sig för bröstet med tyngden bakåt, man är fortfarande bland de lättaste lagen i serien.

  DVS vi väger oerhört lätt framåt och folk undrar varför vi inte orkar trycka ner motståndet i anfallszon?

  Svårt för motståndarbackar att flytta på Lundh, Connolly, Hillding, Nygård, Röymark, Hyka, Didi med flera, nej. Tacka vet jag det trots allt lite tyngre gardet men för den delen behöver de inte vara brunkare.

  Förevigt förundrad, varför var man inte intresserade av Sjögren. Nej sista han var här var han inget bra och han har inte gjort susen i AHL, nejnej. Men kolla tyngden och farten.

 9. För stor Kostym

  Jag är alltid lika nyfiken på hur Scoutingen i FBK går till….Vår käre Steen har ju en väldig förmåga att träffa rätt var 4:e eller möjligtvis var 3:e gång han är inblandad…Vore kanske inte så dumt å hitta någon annan form av arbete för honom och förnya lite på den positionen…

 10. Peter Andersson

  Klart att det hänger ihop, hur länge kan det här spelet och publiknivån pågå innan Färjestad ”måste” göra något i panik, som att köpa en spelare de inte har råd med eller en lokal profil som kanske inte tillför så mycket men som kan locka publik.