Ett väntat besked från ingenstans

Har redan snappat upp en del irritation bland fans att många ”experter” direkt efter Jörgen Jönssons avhopp sagt sig ha det på känn. Så jag ska inte bli långrandig. Men faktum är att jag och kollega Östlund pratade om det en hel del förra veckan. Känslan har varit att engagemanget inte riktigt funnits där. Och om det inte gör det så är det klart att det blir tungt. I synnerhet när laget inte har presterat i säsongsinledningen. Han säger att beslutet funnits i bakhuvudet en längre tid, men det är klart att en turbulent höst inte underlättat om han redan haft det tungt på jobbet.

Hur som helst, stort av Jönsson att rakt och tydligt säga att jobbet är för tufft. Det är lätt att förstå honom, det är nog inte många som klarar av den press och den totala hängivenhet som rollen som sportchefen kräver. Jag hade inte klarat ett jobb där familjen ALLTID måste komma i andra hand.

Håkan Loob går in och stöttar assisterande sportchefen/scouten Anders Steen tillsvidare. Det ska bli intressant att följa utvecklingen i arbetsfördelningen på chefspositionerna. Är inte helt övertygad om Steen som en permanent lösning på posten även om han garanterat är en person som är redo att lägga ner den tid som krävs. Frågan är var han gör sig bäst, som rådgivande scout eller som beslutsfattande sportchef?

Den mest bestående känslan är ändå: Ingen skugga över Jörgen Jönsson. Laget som underpresterat på isen är till stora delar inte hans bygge.

Och oavsett, hans nummer 21 kommer alltid vara helig i föreningen.

/Järpegård

6 responses to “Ett väntat besked från ingenstans

 1. Nu knyter vi nävarna skrev Swen Levin det gick ju heller inte. Den
  som uppfattade vad han skrev han fick sparken. Bort med importerna och satsa helt på de egna. Måste vara bättre att få lite klubbkänsla i laget.
  De unga vill nog prestera mer än avdankade ”NHL spelare” som inte platsar på andra sidan Atlanten. Pengar och åter pengar som bara försvinner ut i tomma intet.

 2. Nu knyter vi nävarna

 3. Jörgen är FBK:s mest meriterade och bästa spelare över tid.
  Blir man då automatiskt lika bra som sportchef?
  Klassiskt feltänk

 4. ja det kan man fråga sig 5:an

 5. Han ville väl ge det en chans? Märks att han älskar hela föreningen.

 6. Nr.21 sa för något år sedan i en intervju att ass.tränarjobbet var för betungande och tog för mycket tid från familj o.d.
  Hur tänker man då att hoppa på jobbet som sportchef?