Rapport från dagens FBK-träning – Stafford inte på is

Jag är nyss hemkommen från Färjestads tisdagsträning. Efter uppvärmning lade tränaren Leif Carlsson fokus på spel fem mot tre – framför allt i uppspelsmomentet. Hur man transporterar pucken från burskydd genom mittzon och in i anfallszon.
Sedan följde en rad spelövningar typ två mot två som övergick i rejäl skridskoåkning modell idioten.
Träningen avslutades med spel fem mot fem samt lagdelsövningar där Radek Hamr tog hand om backarna och Andreas Johansson satte anfallarna i arbete. På backsidan var det fokus på att blockera skott samt vikten att få pucken på mål från blålinjen.
På anfallssidan bombarderades juniormålvakten Johan Skantz med direktskott från anfallare efter inspel från bakom mål.
Erik Granqvist höll i gång Daniel Taylor och Fredrik Pettersson Wentzel i mittzon.
Efter den kollektiva träningen klev Pontus Åberg på isen för skridskoövningar med Andreas Johansson. Även David Liffiton passade på att träna extra, här var det överstegsåkning bakåt som stod på agendan för dagen.
Så tränade Färjestad:
• Målvakter: Fredrik Pettersson-Wentzel, Daniel Taylor och Johan Skantz.
Femmor:
• Anton Grundel-Ville Lajunen, Per Åslund-Joakim Hillding-Joakim Nygård.
• Niklas Arell-Ludwig Byström, Martin Röymark-Anders Bastiansen-Marius Holtet.
• Wilhelm Westlund-Ole-Kristian Tollefsen, Patrik Lundh-Jack Connolly-Tomas Hyka.
• David Liffiton-Oliver Kylington, Christian Berglund-Rickard Wallin-Max Görtz

Shawn Belle och Garret Stafford var aldrig på is. 

/Strand

19 responses to “Rapport från dagens FBK-träning – Stafford inte på is

 1. Åslund har inte fysiken för Shl,har aldrig sett någon ligga så mycket på isen eft en närkamp lr sammanstötning. Som läget ser ut nu har vi inte en lagdel som gör att laget är kvalificerat för slutspel.

 2. Att Åslund råkade göra en del mål i landslagsturneringen är inget han kan leva på hela säsongen. Just nu är han sämsta forwarden i laget.

 3. Åslund har ju lyckats dom gånger när det har klickat i olika kedjeformationer där han passat in och fått göra/gjort rätt grejor.

  Han var väl inte sämst i första landslagsturneringen som har var med i vad jag kan minnas. Några baljor där är väl inget att skämmas för eller klaga på. Tror Åsa behöver rätt sällskap, frågan är ju snarare om det ”rätta sällskapet” existerar i nuvarande FBK-trupp?

 4. Jag tycker man säger inför varje säsong att Åslund har blivit starkare och att nu kommer han få sitt genombrott, men han är fortfarande alldeles för klen i närkamperna.

 5. Martin Solberg

  Först så vill ja bara säga att det är inge vidare uppdatering eller uppföljning på denna blogg.

  Sedan kan ja bara hålla med vissa av föregående talare om att det är dax att skeppa iväg Åslund. Tänkte ja på redan förra säsongen. Förra året va han alldeles för ojämn och i år har han inte gjort många rätt.
  Tom Niklas Arell som ja svärt över, har ryckt upp sig och gjort bra matcher.
  Även Connelly har fått upp farten och vart en av de mest tongivande spelarna, tillsammans med ungtupparna. Underbarast är ju Oliver Kylington . Han gjorde tom mer nytta på sin korta tid än vad Åslund gjorde på hela matchen. Må så vara att han va sist på pucken när Oliver Kylington skjöt, men det målet hade han inte gjort sig förtjänt av.

 6. Det hade varit intressant om de lät halva laget sitta på läktarn i nästa match (Åsa borde vara den första på den listan) låta J20 laget fylla upp.

  Jag menar, sämre kan det ju inte gå – och kanske hittar de äldre lite motivation där uppe.

 7. Jag läste på aftonbladet att Loob nämnde att ”vi har två av våra topp fyra backar skadade” Om Belle och Stafford tillhör topp fyra, vilka är de andra två?

 8. Jag är orolig att vi snart i större skara kommer att säga att vi skulle ha gjort som HV71 och gasat på med några värvningar.

  Hoppas självklart att vi hittar en bra väg för att lösa knutarna utan slöseri, men jag vetifan. Segern mot Skellefteå i helgen visade sig ju ,efter Brynäs överkörning, inte som nån större merit.

 9. Finns sparkapital i många & bara dem vaknar inom kort så vänder det ! 40 matcher kvar.

 10. Jag är glad att Looben inte panikvärvar det har vi sett för mycket av. Lugn det vänder

 11. Det här håller inte längre, nu måste Färjestad värva spelare!!!

  Vi måste ha in en offensiv back som gör poäng och bidrar i det offensiva spelet, vi är även i stort behov av en förstacenter.

  Per Åslund har varit bedrövlig hela säsongen, han är det dags att skeppa iväg någonstans, det tror jag både han och Färjestad skulle tjäna på.

 12. För Stor Kostym.

  Skulle va kul å veta vilka de hemliga punkterna var idag…det kanske vore bättre att satsa på spets istället….

 13. Gör om, gör rätt

  Ironi Snoddas, ironi.

 14. Lite allmänna frågor
  Varför har man överenskommelser inom SHL
  Inte använda olicensierade agenter
  Inte ta in spelare från NHL under konflikten förra året
  Dom följs ju bara när det passar
  Domarnas förmåga att döma storväxta spelare typ våran 55:a
  Shara?? har väl fortfarande mardrömmar efter sin säsong i FBK

 15. Marknaden erbjuder väl mest bottenskrap för stunden. Bästa vore väl om vi kunde få ut mer av det vi redan investerat i. Det behöver ju inte vara dött lopp om vi kan göra om prestationen i Skellefteå igen och igen och igen.

 16. Vilka ska vi värva tycker ni?

 17. Thomas Pedersen

  Nä, jag är inte särskilt korkad. Jag är heller inte särskilt road över att motståndarnas ytterforwards har rundat Liffiton alltför många gånger redan. Rejäl och spelar enkelt, absolut – men det går för långsamt. Jag förväntar mig mer av en import med NHL-meriter.

 18. Nu hoppas jag Thomas inte du är så korkad så att du tror att de som tävlar i Tour de France tränar cykling för att kunna cykla, utan snarare för att kunna cykla på ett effektivare sätt med den energi (läs skämtsamt kemi) som dom stoppar i sig.
  Finns väl vissa muskler som används i baklängesåkningen som inte hålls igång om man varit av is ett tag. Dessa tränade han gissningsvis lite extra genom att åka just baklänges.

 19. Thomas Pedersen

  ”Även David Liffiton passade på att träna extra, här var det överstegsåkning bakåt som stod på agendan för dagen.”

  Jag hade hellre sett att han kunde åka överstegsåkning bakåt INNAN Färjestad signade honom…