Exklusivt: Chris Lee om Färjestads nyförvärv


Färjestads senaste nytillskott:, Milan Gulaš, försöker bryta sig genom det svenska försvaret i LG Hockey Games 2011. FOTO: TT

Ingen av er lär väl ha missat att Färjestad gjorde klart med den 27-årige Milan Gulaš i dag.
Ett oskrivet kort för de flesta av er, så även för mig.
Beslutade mig därför för att ta experthjälp för att få reda på om FBK gjort rätt som slog till på den lille högerfattade forwarden.
Och vem har bättre expertis i ämnet än en spelare som kan Färjestad utan och innan – och som dessutom spelat i samma lag som Gulaš hela hösten i Metallurg Magnitogorsk.
Fick nämligen tag på Chris Lee borta i Ryssland, och här har ni hans utlåtanden om Färjestads senaste nyförvärv.
• Tror du han kommer passa bra in i Färjestad?
– Ja, jag tror han kommer passa in bra i Färjestad. Han är en kanonkille och har en härlig familj och jag tror att han, precis som jag, kommer att trivas i Karlstad.

• Hur skulle du beskriva honom som spelare?
– Milan är en skicklig rightskytt som kommer bidra med en offensiv dimension i Färjestads spel. Han har grymma egenskaper och jag tror han kommer att bidra till Färjestads anfallsspel. Färjestad har många leftskyttar som Åsa, Walle, Jack, Hillding, Peppe aoch givetvis Bergy så jag tror att Milan kommer ge möjligheten till några andra uppställningar i power play om han används i den rollen.

• Han har inte gjort så mycket poäng i höst, hur han han sett ut i spelet?
– Han skadade sig under försäsongen och jag vet att han fortfarande hade ont när han kom tillbaka, så det hade definitivt en inverkan på hans spel och en förklaring till varför han inte producerade på samma sätt som han normalt gör. Men mot slutet har han definitivt sett bättre ut och jag tror att en nystart i Färjestad kommer att vara bra för honom.

Så, där har ni tankarna från Chris Lee om Milan Gulaš.
Hur tänker ni? Skriv av er i kommentarsfältet.

Mitt utlåtande:
Han är inte i storslag, men hade han varit det hade han aldrig funnits på marknaden. Men potential finns ju, det syns på hans statistik de tre senaste säsongerna där han bevisat att han är en notorisk målskytt.
Jag säger så här: Hade den här värvningen kommit i somras, efter DE tre säsongerna i Tjeckien och ett starkt avslut i KHL-slutspelet, hade nog de flesta av er Färjestadsfans jublat och gjort vågen.
Att få in en sån spelare i november måste därmed ses som ett väldigt spännnade nytillskytt.

/ Ekberg

6 Responses to Exklusivt: Chris Lee om Färjestads nyförvärv

 1. det är åtgärdat nu gör om gör rätt

 2. Gör om, gör rätt

  Spännande värvning, men vi har ju poänggörare i massor redan. Hyka, Åberg, Connolly, Åslund, Wallin, Berglund mfl. Problemet är ju att dom inte levererar. Känns ändå som det är på backsidan som problemen finns. Måste vara sämsta backbesättningen i mannaminne.

 3. Mycket spännande värvning. Det känns som det är detta jag har gått och väntat på under hösten. Hoppas han får en bra start.
  Jag är nyfiken på hur hans skridskoåkning är.
  Det känns som vi börjat få lite speed i kedjorna på sistone och det skulle vara kanon att kunna bygga vidare på det.

  @Peter: Gissar att Gulaš uttalas Golasch med betoning på o:et men jag kan ha fel.

 4. tror det blir bra när vi får in en riktig back med bössa också

 5. Peter Andersson, vi får då hoppas att det inte blir soppa av alltihop. hehe.

  Nej men jag tror han kommer att bli en attraktion i Färjestad som försvinner efter säsongen till NHL eller ett annat KHL lag. Har vi tur så stannar han åtminstone en säsong till….

 6. Peter Andersson

  Klart att det är ett spännande nyförvärv, och hoppas att han får tid att komma igång(så dom inte gör samma fel som dom gjorde med Stafford).

  Och om jag förstår min Tjeckiska rätt(vilket jag förmodligen inte gör) så ska Gulaš uttalas som Gulasch?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera