Görtz på väg bort från Färjestad

En sen måndagsnyhet kom just ut på VF.se där vi kan avslöja att Max Görtz är på väg bort från Färjestad.
Han fanns inte med på dagens träning och petades i lördags, enligt uppgift på grund av att han bett om att få lämna klubben.
Ja, konstigt är det inte. Med 16 forwards i truppen, inklusive Christoffer Forsberg, har det bara varit en tidsfråga innan någon skulle tröttna och be om att få lämna.
Att det blev Görtz är givetvis synd. En av de största talangerna i Färjestads forwardsuppsättning men som inte alls fått det att stämma sedan SHL-starten.
Han hade behövt ett Färjestad som fungerat som ett väloljat maskineri i starten, då tror jag han kunde ha blivit den 20-målsskytt jag trodde han skulle bli i vinter.
Vi pratade en del om Görtz i det senaste avsnittet av VF-sportens podcast, ni kan prenumerera på det på Itunes, och där sa jag att jag tyckte att en utlåning vore det bästa alternativet för skåningen.
Nu verkar han vara på väg bort helt.
Känns som det finns två alternativ:
1. En annan klubb i Sverige som är beredd att ge honom massor med istid, Mrmadhawk skrek direkt på Twitter att han skulle vilja ha Görtz tillbaka till Malmö.
2. En flytt till AHL där Nashville givetvis skulle ta emot honom i Milwaukee.

Hur är era spontana reaktioner?

/ Ekberg

13 Responses to Görtz på väg bort från Färjestad

 1. att låta Perra gå och dra i arenan under matcherna är tjänstefel

 2. Tycker FBK ska ge Taylor större förtroende. Spelade ju löjligt bra mot HV i fredags.

  Visst, PW har varit bra i höst men enligt mig är dem flesta mål han släpper in rätt billiga?

 3. Martin Solberg

  Gör om, gör rätt – Om det inte är någon schism på Wallin, så är jag övertygad om att det är det på Berglund. Som jag skrivit flera ggr tidigare så är det ju många som varit dåliga under hösten. Sen att då inte Berglund ens få vara med som extra forward tycker iaf jag är ganska suspekt och skumt.

 4. Gör om, gör rätt

  Jönsson avgick / fick sparken, Frögren ej välkommen, Berglund ständigt bänkad och Görz vill lämna med omedelbar verkan. Det är något som inte står rätt till.

 5. Det känns väldigt tråkigt att Görtz lämnar och det känns inte som att han fått förtroende av coacherna i kombination med att han haft det tungt!

  Snart är ingen kvar i förra säsongens roligaste kedja i mitt tycke dvs Görtz-Fröberg-Thorell. Ser hellre Thorell före Röymark och även Görtz istället för Bertrand (Även om de inte är riktigt samma spelartyper) alla dagar veckan. Bättre att satsa på juniorerna och lägga resten av pengarna i spelarbudgeten på spets istället.

 6. D vore ett riktigt nederlag för Fbk om dom tappar han. En av få talanger i Fbk som har alla verktyg egentligen. Så hoppas d går att lösa situationen. För skulle han hamna i en annan Shl klubb kan jag garantera att han kommer producera,för potential finns.

 7. Martin Solberg

  Många lag är tveksamma till spelarlån. En viktig anledning till detta är förstås att det är en osäker lösning där man ger en kille mycket speltid (på bekostnad av en annan spelare) för att sedan kanske tappa honom i ett kritiskt skede av säsongen.

 8. han har kört fast i fbk och kommer få svårt att få en plats i år, så låt honom gå till malmö t.ex men ENBART genom utlåning. många som vart på utlåning och kommit tillbaka och blivit riktigt bra som wallin frögren nygga m.m

 9. grabben har för bråttom är för omogen.Borde kämpa på och skaffa sig istid

 10. Det får inte ske FBK har ju många lovande ungdomar och Görtz
  är en viktig pusselbit i ett nytt FBK blir säkert NHL inom några år men till dess vill jag se honom i Löfbergs arena

 11. Jag tycker Färjestad gör ett stort fel om de släpper iväg Görtz som är en ung lovande spelare som har potential att bli en tongivande spelare i Färjestad om han bara får förtroende.

 12. Jag gillar Görtz, hoppas att vi pratar en utlåning.
  Malmö är väl inte helt otänkbart i så fall.

 13. Det var en väldigt tråkig nyhet…
  Jag hoppas att det på något sätt går att lösa det hela, genom att låna ut honom till ett lag i HA, för mer istid. För att han sedan ska komma tillbaka.
  Annars vore det väldigt tråkigt!
  Men går inte det, så är det bara att önska Max ett lycka till i framtiden, och laget som norpar åt honom är det väl bara att gratulera…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prenumerera utan att kommentera