”Clabbe” i båset igen


FOTO: HÅKAN STRANDMAN

Det blev ett av de två väntade valen.
Clas ”Clabbe” Eriksson tar för tredje gången steget ner i Färjestads bås och lösningen är givetvis enkel, logiskt och bra.
”Clabbe” är på många sätt motsatsen till Andreas Johansson. Så när Färjestad nu valde att det var ohållbart med ”AJ” i tränarstaben får man väl tycka att det är logiskt att plocka in hans raka motpol i båset.
Och förutom ett klingande dalmål och en tjeck-svenska kommer det nu åter klinga en bred och ljuvlig värmländska i Färjestads bås. Och det är ju aldrig fel.

• • •
Kollega Hedlund var i LA och träffade ”Clabbe” i eftermiddag, en lång intervju om hur han ser på höstens Färjestad och sin egen roll kan ni läsa i tisdagens VF.
Hedlund tog till sist upp Färjestads skrala målskytte, och frågade lite trevande om ”Clabbe” har något att tillföra där.
Givetvis högg han på betet och sa:
– Jag var ingen stor målskytt, det är dit du vill komma ha, ha.
Självdistans på det sättet har jag alltid varit svag för.

• • •
Och Max Görtz landade i Frölunda.
Och ishockeyns Champions League lanserades.
Det var allt en bra hektisk hockeymåndag det här.
Ni kan läsa om allt och lite till i tisdagens VF. Där har vi även vår specialsida Istid där vi ni bjuder på ett intressant snack med ett värmländskt utlandsproffs som bland annat säger så här om att skriva på för Färjestad.
– Nja, det ligger väl lite längre ifrån. Det är en riktigt bra klubb och jag skulle säkert trivas kanon i Karlstad och Grums med alla kompisar jag har där. Man ska väl aldrig säga aldrig, men de ligger väl inte riktigt på topplistan i alla fall.
Vem tror ni jag intervjuat?

/ Ekberg

5 responses to “”Clabbe” i båset igen

  1. Martin: Att ungdomsspelare från andra värmländska föreningar, som mött Färjestad som unga och då haft som högsta dröm att slå dem, inte gillar FBK så värst är inget ovanligt. Sen släpper många det när de blir äldre och att komma till Färjestad blir en dröm, men för vissa (som Andersén) ligger det där kvar.

  2. absolut ingen aning

  3. Martin Solberg

    Någon som vet varför han ”ogillar” fbk ?

  4. Utlandsproffset borde vara Nicklas Andersénsom spelar i KHL nu och är från Grums.

  5. Simon Schytzer

    Det måste vara Niclas Andersén som spelar för Severstal Cherepovets i KHL!